Imprimare

Vor fi intreprinse controale in spitalele din tara, in privinta decontarilor la CNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incepand din 5 mai, vor fi controale in 77 de spitale, in ceea ce priveste decontarile facute de unitatile medicale pe ultimul an la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Controalele se vor extinde in toate unitatile sanitare care au contract cu CNAS si mai mult, vor fi facute prin sondaj la pacienti, pentru a se verifica veridicitatea raportarilor.

“Controalele vizeaza tot ceea ce a insemnat decontul facut catre Casa, raportarea la spital primita de Casa. Controalele vor dura atat cat va fi nevoie. Am introdus in plina faza cele mai mari spitale. Este vorba in prima etapa de 77, urmand sa se extinda catre toate unitatile care au contract cu Casa.Am incurajat sa mearga prin sondaj si la pacienti pentru a vedea daca raportarile sunt false”, a declarat ministrul Sanatatii.

Controalele realizate pana in prezent au aratat faptul ca este foarte mult haos in sistem, din cauza „managementului defectuos”: „Nu banii au fost cauza nefunctionalitatii sistemului. Evident ca si lipsa banilor este o problema a sistemului sanitar, nu numai in Romania, ci peste tot in lume. De multe ori este vorba de un management defectuos”, a explicat minsitrul.

Totodata, Banicioiu a adaugat ca a fost finalizat si controlul facut in spitalele care apartin Ministerului Sanatatii si a subliniat ca obligatia fiecarui manager de unitate sanitara este de a face un control lunar privind curatenia.

Controlul va viza respectarea criteriilor de internare, intocmirea si eliberarea decontului de cheltuieli, intocmirea, respectarea si raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile, potrivit Contractului cadru: „Acest control va verifica in special sectiile de chirurgie ale spitalelor, urmand sa fie extins si la alte sectii”, a adaugat Banicioiu.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vor-fi-intreprinse-controale-in-spitalele-din-tara_-in-privinta-decontarilor-la-CNAS_19854/

lauff lautf laurf