Imprimare

VIDEO: CNAS are de platit 190 de milioane de euro, datorii externe

Adaugat in Stiri din domeniul medical

190 de milioane de euro este suma pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate o datoreaza pentru platile externe de servici medicale de care au beneficiat pacientii romani, a spus Radu Tibichi, presedintele CNAS.

“Vorbim despre un numar de aproximativ 25 de mii de pacienti. Numarul documentelor de plata este de 50 de mii, insa, numarul de pacienti care s-au tratat este de 25.000. Suma totala pe anul trecut, care a fost facturata Romaniei, a fost de 60 de milioane de euro, iar platile efectuate au fost de 33 milioane euro. In aceste moment soldul pe care il avem inregistrat pentru platile externe este de 190 de milioane euro”, a spus Radu Tibichi.

Totodata, CNAS negociaza cu statele la care Romania are datorii pentru a gasi solutii de reesalonare la plata a datoriilor acumulate. „Negociem cu statele la care avem datorii astfel incat sa gasim solutii pentru esalonare la plata. Am facut acest lucru de curand cu Germania si Austria, am semnat protocoale de reesalonare astfel incat pacientii care se adreseaza pentru servicii medicale in tarile UE sa nu aiba de suferit, sa nu fie pusi in situatia sa fie refuzati. Tendinta in ultimii ani este in crestere cu 50% anual, sper ca in urmatorii ani balanta sa se reechilibreze si pacientii romani sa se adreseze mai mult furnizorilor din tara pentru ca avem furnizori pregatiti care au facut investitii si calitatea serviciilor medicale a crescut si in tara noastra”, a mai explicat Radu Tibichi, in cadrul unei conferinte.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO_-CNAS-are-de-platit-190-de-milioane-de-euro_-datorii-externe_19858/

lauff lautf laurf