Imprimare

Prof. Sandesc: Rezidentii vor primi bani pentru garzi inca din anul I

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incepand din acest an, rezidentii vor putea face garzi platite inca din anul I si vor putea active si in alte spitale decat cele universitare.

„Am lucrat la reglementarile legale cu privire la activitatea rezidentilor, care pe langa bursa care s-a introdus si cred ca este un lucru foarte bun, va imbunatati situatia lor, in speta: medicii rezidenti, incepand din acest an, vor putea face garzi platite din anul I, lucru care in Romania nu se facea decat in anii terminali, vor putea activa si in alte spitale decat in spitalele universitare, pentru ca pana acum erau obligati sa ramana in centrele universitare, unde de multe ori erau supranumerari, iar alte spitale din jur au nevoie de medici si ei se pot maturiza profesional mai mult”, a aratat Prof. dr. Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Totodata, o solutie pentru ca medicii romani sa nu mai migreze in Vestul Europei ar fi ca Romania sa primeasca bani prin fonduri europene pentru sistemul nostru de sanatate.

„Noi trebuie sa cautam o metoda si trebuie sa militam la nivelul Consiliului Europei pentru a recunoaste aceste probleme si a veni cu solutii (n.r. banesti). Eu cred ca Europa nu ne face un favor aici, eu cred ca Europa este obligata sa recunoasca aceasta problema si sa actioneze ca atare”, a mai spus secretarul de stat.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Sandesc_-Rezidentii-vor-primi-bani-pentru-garzi-inca-din-anul-I_19868/

lauff lautf laurf