Imprimare

Sambata, bucurestenii sunt invitati sa doneze sange in Parcul Herastrau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bucurestenii sunt invitati sa doneze sange - sambata, 10 mai 2014, in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), intre orele 11.00 -15.00.

Aceasta sesiune face parte din caravana „O sansa pentru viata”, caravana ce va ajunge in aceasta primavara in 20 de orase din Romania.

Sangele recoltat sambata va fi folosit pentru pacientii cu arsuri grave sau cei care sunt supusi unor operatii complexe, pentru bolnavii de leucemie si pentru victimele accidentelor rutiere. In Bucuresti, doar in primele trei luni ale acestui an, au avut loc 650 de accidente rutiere soldate cu 791 de victime. Multe dintre aceste persoane au pierdut sange, necesitand astfel transfuzii. Prin cei 450 ml recoltati de la un singur donator, pana la trei victime pot fi ajutate sa se recupereze.

Toti bucurestenii care indeplinesc conditiile minime pentru a fi donator sunt asteptati sa doneze sange benevol in unitatea mobila a Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, care va fi amplasata in parcul Herastrau,...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sambata_-bucurestenii-sunt-invitati-sa-doneze-sange-in-Parcul-Herastrau_19872/

lauff lautf laurf