Imprimare

A inceput a IX-a editie a Simpozionului Acad. Nicolae Cajal

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 12-14 mai, se organizeaza a IX-a editie a Simpozionului „Academician Nicolae Cajal”, in Bucuresti.

Printre temele abordate in cadrul Conferintei Federatiei Europene a Academiilor Medicale se numara: "O singura sanatate" (luni 12 mai, 13.20 – 18.30), referindu-se la boli comune omului si animalelor si la metodele de preventie si tratament ale acestora, tema interesand in mod particular infectionistii, dar si medicii de alte specialitati, precum si specialistii din medicina veterinara; "Viitorul studiilor clinice si al cercetarii medicale in Europa" (marti 13 mai, 09.00 – 15.30) - intereseaza pe toti cei care fac cercetare clinica, intr-un moment de schimbari legislative europene care implica apararea intereselor cercetarii.

Sesiunile deja traditionale organizate in cadrul Simpozionului Academician Nicolae Cajal sunt: sesiunea de onco-genomica, organizata impreuna cu Institutul Clinic Fundeni si Fundatia „Dan Setlacec” - reuneste cercetatori din Romania si din strainatate care, sub egida Academiei Romane de Stiinte Medicale. Vor fi prezentate ultimele descoperiri in materie de studiu al genomului in cancerele digestive. O alta sesiune va fi dedicata virusologiei (miercuri, 14 mai), in cadrul careia se vor dezbate teme si actualitati in terapiile antivirale, antitumorale si celulare, HIV, HPV si infectii hepatice.

Simpoziomul este organizat de Fundatia “Academician Nicolae Cajal” impreuna cu Academia de Stiinte Medicale din Romania. In acest an, se alatura organizatorilor si Federatia Europeana a Academiilor de Medicina (FEAM) care isi desfasoara Conferinta de Primavara impreuna cu Simpozionul "Academician Nicolae Cajal".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-inceput-a-IX-a-editie-a-Simpozionului-_Acad.-Nicolae-Cajal__19878/

lauff lautf laurf