Imprimare

Targu Mures, gazda Congresului National de Medicina Muncii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 14-17 mai, va avea loc a XVII-a edtie a Congresului National de Medicina Muncii, la Targu Mures.

Congresul va avea patru teme principale: abordarea multidisciplinara a bolilor profesionale, toxicologia ocupationala, somnologia in medicina muncii si abordarea legislativa a medicinei muncii in Romania si Uniunea Europeana. Congresul a fost creditat cu 24 EMC pentru medicii participanti.

”Editia a XVII-a va marca un moment important in istoria acestei manifestari stiintifice, prin deschiderea catre specialitatile medicale cu care specialitatea noastra, medicina muncii, lucreaza indeaproape atat pentru diagnosticul si tratamentul bolilor profesionale sau a bolilor legate de profesie, cat si pentru promovarea sanatatii si securitatii la locul de munca”, a declarat sef de lucrari dr. Horatiu Moldovan, presedintele congresului.

Evenimentul va reuni speakeri din Franta, Germania, Ungaria, Cehia, Slovenia si Republica Moldova. Este vorba despre profesori universitari care conduc organisme europene de medicina muncii: prof. dr. Xaver Baur – presedintele Societatii Europene de Medicina Muncii, prof. dr. Sara Felszeghi si prof. dr. Karoly Cseh - Universitatea Semmelweis sau prof. dr. Alenka Skerjanc- Universitatea Ljubljana, presedintele Uniunii Europene a Medicilor Specialisti de Medicina Muncii. Vor mai fi prezenti reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii sau International Labour Otganization.

Congresul National de Medicina Muncii este organizat sub patronatul Consiliului Judetean Mures, impreuna cu Societatea Romana de Medicina Muncii si Clinica de Medicina Muncii a Spitalului Clinic Judetean Mures.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Targu-Mures_-gazda-Congresului-National-de-Medicina-Muncii_19877/

lauff lautf laurf