Imprimare

Conf. dr. Ioan Veresiu a fost desemnat Membru de Onoare al Asociatiei de Diabet din Ungaria

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu a fost desemnat Membru de Oniare in cadrul Asociatiei Nationale de Diabet din Ungaria, cu ocazia celui de-al XXII-lea Congres Bianual al Asociatiei Nationale de Diabet, desfasurat in aprilie, la Szeged, Ungaria.

Diploma de Membru de Onoare al Asociatiei Nationale de Diabet din Ungaria reprezinta o recunoastere a activitati stiintifice si de cercetare in domeniul diabetului zaharat a conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, dar si un semn de apreciere pentru colaborarea cu profesionisti din Ungaria in managementul neuropatiei diabetice si diabetului zaharat.

“Ma simt extrem de onorat sa fiu numit Membru de Onoare al Asociatiei Nationale de Diabet din Ungaria, cea mai importanta organizatie profesionala din domeniul diabetului zaharat din tara vecina, asociatie de care ma leaga o lunga si fructuoasa relatie profesionala”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, invitat special al Congresului de Diabet din Ungaria.

Unul dintre obiectivele Societatii de Neuropatie Diabetica este intarirea colaborarilor internationale stiintifice pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor care se confrunta cu aceasta complicatie ireversibila. Conf. dr. Ioan Andrei Veresiu a mai punctat: ”La Congresul de Diabet din Ungaria am avut oportunitatea de a prezenta o lucrare despre epidemiologia neuropatiei diabetice si amputatiile de picior diabetic in Romania, iar dezbaterile pe marginea subiectului au fost constructive. Consider ca este vital sa continuam schimbul de experienta si informatii medicale in acest domeniu, deoarece preventia, alaturi de reducerea incidentei si prevalentei neuropatiei diabetice ar trebui sa fie una dintre prioritatile oricarui specialist care are in grija persoane cu diabet zaharat”.

Conform organizatorilor, Congresul Bianual al Asociatiei Nationale de Diabet din Ungaria a reunit peste 1.100 de specialisti in diabet, membri a numeroase institutii academice si reprezentanti ai companiilor farmaceutice, iar in cele patru zile de congres au fost sustinute peste 90 de prezentari stiintifice.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conf.-dr.-Ioan-Veresiu-a-fost-desemnat-Membru-de-Onoare-al-Asociatiei-de-Diabet-din-Ungaria_19889/

lauff lautf laurf