Imprimare

Alearga pentru sanatate si pentru salvarea unei vieti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Romanii pot dona kilometrii mersi la pas sau pe biciclete, pentru tratarea chirurgicala a unui caz grav de obezitate morbida. Actiunea are ca scop incurajarea romanilor sa faca miscare pentru sanatatea lor si strangerea a 10.000 km alergati pentru a-i dona unui roman care nu mai poate face niciun pas. Kilometrii pot fi donati in perioada 07 – 18 mai 2014. Pana acum s-au strans 8000 de km, iar campania continua pana pe 18 mai, cand va avea loc Semimaratonul International Bucuresti.

Pentru a dona kilometri parcursi (alergati sau mersi) in timpul unei zile, trebuie urmariti 2 pasi simpli:
masurarea distantei parcurse cu ajutorul unui pedometru sau a unei aplicatii mobile si postarea pe contul personal de Facebook a numarului de kilometri parcursi, utilizand hashtagul #donezkm.

Excesul ponderal este prezent la peste jumatate din populatie, iar 20% dintre romanii cu kilograme in plus au dezvoltat deja boli severe din cauza obezitatii. Este si cazul pacientului nostru diagnosticat cu obezitate morbida, dar si cu alte boli asociate obezitatii: apnee de somn, steatoza hepatica, prediabet etc. In astfel de cazuri in care obezitatea a afectat serios organismul uman, este nevoie de tratament specializat”, mentioneaza Dr. Catalin Copaescu, medic primar chirurgie generala, cu competenta in chirurgie laparoscopica si chirurgie bariatrica.

in varsta de 47 de ani, Florin Jecu cantareste de trei ori mai mult decat greutatea normala a unui adult si se lupta cu obezitatea de peste 10 ani. Din cauza celor peste 200kg pe care le are, pacientul este diagnosticat cu obezitate morbida si se confrunta deja cu alte boli grave declansate de obezitate care ii afecteaza calitatea vietii: apneea de somn (intreruperea respiratiei in timpul somnului), steatoza hepatica (ficatul gras), prediabet si multe altele care il impiedica sa aiba o viata normala. Fara tratament chirurgical adecvat, pacientul risca pierderea completa a mobilitatii si dezvoltarea altor afectiuni precum diabetul zaharat, insuficienta cardiaca si venoasa, dislipidemie etc.

Mai multe informatii despre cum se pot dona km parcursi: http://apps.facebook.com/donezkm.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Alearga-pentru-sanatate-si-pentru-salvarea-unei-vieti_19887/

lauff lautf laurf