Imprimare

Medicii dentisti vor asigura urgentele pentru neasigurati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In pachetul minimal de servicii, cel care a trecut de Guvern pe 13 mai, se precizeaza ca se vor deconta urgentele pentru neasigurati. De asemenea, in pachetul de baza pentru asigurati, se regasesc consultatii, servicii profilactice, tratamente protetice si orotdontice, precum si urgentele.

„Medicatia pentru cazurile de urgenta la nivelul cabinetului se asigura din trusa medicala de urgenta organizata conform legii. Persoanele beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale suporta integral costurile pentru investigatiile paraclinice recomandate (radiografii dentare) si tratamentul prescris de medicii de medicina dentara”, se arata in documentul aprobat.

Medicii dentisti, aflati in contract cu CNAS, vor face, in baza pachetului de servicii medicale de baza
, consultatii, vor trata carii simple, vor trata afectiunile pulpulare, gangrenele, afectiunile paradontiului, vor face extractii de dinti, vor pune proteze acrilice (care vor avea un cost de 600 de lei), vor fixa aparate si dispozitive utilizate in tratamentul malformatiilor congenitale (in valoare de 600 de lei per interventie), vor repara aparatul ortodontic sau vor deconditiona tulburarile functionale prin aparate ortodontice, tinand cont si de urgente.

Medicii de medicina dentara pot efectua radiografii dentare (retroalveolara si panoramica), ca o consecinta a actului medical propriu, pentru asiguratii pentru care este necesar a se efectua aceste investigatii in vederea stabilirii diagnosticului, sau pe baza de bilet de trimitere de la un alt medic de medicina dentara, daca au autorizatiile necesare efectuarii acestor servicii si dotarile necesare; decontarea acestor servicii se realizeaza din fondul afferent investigatiilor medicale paraclinice in limita sumelor rezultate. Pentru aceste servicii, furnizorii de servicii medicale de medicina dentara incheie cu casele de asigurari de sanatate acte aditionale la contractele de furnizare de servicii medicale de medicina dentara.

Totodata, pacientii din statele membre UE vor beneficia gratuit de servidiile medicale de urgenta de medicina dentara, in vaza cardului european de asigurari sociale de sanatate.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-dentisti-vor-asigura-urgentele-pentru-neasigurati_19891/

lauff lautf laurf