Imprimare

VIDEO Cercetarea telocitelor, finantata din fonduri europene

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru prima oara de la descoperirea telocitelor de catre academicianul Laurentiu M. Popescu, statul roman sprijina cercetarile, in cadrul unui proiect intitulat „Modernizarea infrastructurii INCD Victor Babes pentru cercetare avansata in medicina celulara si moleculara-CAMED”. Proiectul va fi co-finantat prin fondul European de Dezvoltare Regionala si se vor investi peste 43 de milioane de lei.

“Cercetarea telocitelor a primit recent un sprijin real din partea Ministerului Cercetarii, printr-un amplu proiect de modernizare si dezvoltare a infrastructurii Institutului Victor Babes, fapt ce deschide noi perspective atat pentru studiul telocitelor, cit si pentru alte domenii ale cercetarii medicale”, a explicat directorul general al INCD-Victor Babes.

Obiectivul proiectului este de a moderniza infrastructura Institutului cu echipamente „state of the art” pentru cercetare avansata in medicina celulara si moleculara si dezvoltarea a doua directii majore: terapia celulara si oncologia personalizata. INCD „Victor Baves” isi propune promovarea in sistem „open-acces” a tehnologiilor moderne si complementare de cercetare a proceselor biologice celulare si moleculare. Proiectul va dura un an si jumatate.

“La proiectul de modernizare a infrastructurii Institutului Victor Babes, pentru cercetare avansta in medicina celulara si moleculara. In cadrul acestui poriect a carui investitie este de peste 43 de milioane de lei, circa 10 milioane de euro, pentru urmatoarele 18 luni. Din punctul de vedere al infrastructurii, al dotarii cu aparatura, Inistutul va deveni unul dintre cele mai aveansate, daca nu poate chiar cel care va ocupa pozitia de <<nava amirala>>”, a mai spus acad. L.M. Popescu.

Proiect de dezvoltare a resurselor umane la Institutul "Victor Babes"

De asemenea, a fost prezentat si proiectul “Dezvoltarea resurselor umane – doctoranzi si postdoctoranzi-pentru cercetare de excelenta in domeniile sanatate si biotehnologii”, ce isi propune dezvoltarea resurselor umane pentru cercetare de excelenta in domeniile sanatate si biotehnologii, in cadrul unui consortiu multiregional, implementate de INCD „Victor Babes”, impreuna cu UMF „Carol Davila” Bucuresti si Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad. Proiectul este finantat din fonduri europene si ajunge la investitii de 13 milioane de lei, pe o perioada de un an si jumatate.

„Un alt proiect foarte de curand intrat in practica, proiect confinantat de autoritatile romane este cel legat de dezoltarea resurselor umane, respectiv dezvoltarea doctoranzilor si a post doctoranzilor pentru cercetare de excelenta in Sanatate si Biotehnologie. Aceasta va permite cresterea nivelului calitativ stiintific a 78 de doctoranzisi a 28 de post doctoranzi”, a mai explicat acad. L.M. Popescu.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-Cercetarea-telocitelor_-finantata-din-fonduri-europene_19884/

lauff lautf laurf