Imprimare

Ziua Internationala a Medicilor de Familie, marcata pe 19 mai

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe 19 mai este marcata Ziua Internationala a Medicului de Familie. Cu aceasta ocazie, Societatea Nationala de Medicina Familiei organizeaza doua zile de conferinte si simpozioane care sa arate importanta acestei specialitati, punandu-i la curent pe medicii prezenti cu noutatile din domeniul lor medical.

„O mai buna constientizare a importantei medicului de familie in societate este de dorit sa fie manifestata de catre autoritati prin masuri care sa le usureze activitatea si care sa-i stimuleze sa ramana in Romania. O mai buna utilizare a resursei profesionale reprezentata de medicul de familie este o solutie eficienta de a creste calitatea vietii si starea de sanatate a populatiei”, se arata pe site-ul SNMF.

Medicii de familie vor fi informati cu privire la solutiile pe care le au autoritatile pentru profesia lor, dar si despre noutatile din domeniu.

„Ziua Internationala a Medicului de Familie este un bun prilej pentru a prezenta medicilor de familie o parte dintre solutiile pe care le au autoritatile pentru devenirea lor profesionala, cat si pentru a-i pune la curent cu noutati in domeniul medicinei de familie”, se mai arata pe site-ul SNMF.

Presedintele WONCA (World Organization of Family Doctors), Michael Kidd, a adresat deja un mesaj medicilor de familie: "In numele celor doua miliarde de oameni din lumea intreaga care au beneficiat de ingrijire si sprijin pe parcursul anului trecut, va spun „Multumesc!”. Va multumesc pentru tot angajamentul de care ati dat dovada in a fi un doctor de familie minunat! Va multumesc pentru toata munca importanta pe care o faceti zi de zi, prin furnizarea de servicii medicale excelente tuturor oamenilor care au incredere in voi si in sfaturile voastre", a spus Michael Kidd, presedinte WONCA.

De asemenea, dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, apreciaza mesajul presedintelui WONCA: "In numele medicilor de familie din Romania, ii multumesc domnului presedinte Michael Kidd pentru mesajul de apreciere trasmis. Ma bucur ca vede ca fiind foarte importanta munca noastra, a celor peste 500.000 de medici de familie, din toate regiunile lumii care au, in total, peste 2 miliarde de consultatii in fiecare an. Suntem o familie mare, care contribuim cu toate eforturile pentru a avea o societate cu o buna stare de sanatate".

Cu ocazia Zilei Internationale a Medicului de Familie, luni, 19 mai, va avea loc o conferinta de presa, la care vor fi prezenti medici de familie, oficiali ai Ministerului Sanatatii si decidenti din institutii publice din domeniul sanitar, precum si specialisti din domenii de interes pentru medicii de familie.

A doua zi, marti, 20 mai, va fi organizata o conferinta specializata, dedicata medicilor de familie si practicienilor din domeniul sanitar, unde acestia vor putea afla noutati, vor primi sfaturi si se vor instrui efectiv pentru a asigura cele mai bune servicii medicale. Conferinta este structurata pe doua paneluri.

In Romania, exista aproximativ 11.000 de medici de familie. Numarul acestora este in scadere, din 2008 si si pana in 2013. Medicii de familie sunt printre cei care aleg sa-si desfasoare activitatea in alte tari, pe fondul neincrederii in sistemul de sanatate romanesc si al degradarii respectului fata de profesia de medic.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Internationala-a-Medicilor-de-Familie_-marcata-pe-19-mai_19903/

lauff lautf laurf