Imprimare

Au inceput inscrierile la Gala Medica – editia a VI-a

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colegiul Medicilor din Romania va organiza la sfarsitul lunii iunie 2014 editia a VI-a a Galei Medica. Evenimentul aduce in lumina reflectoarelor oameni si organizatii care au un numitor comun: doresc sa schimbe ceva in sistem, depun eforturi sa puna lucrurile in miscare.

Editia din 2014 aduce noi categorii de concurs: „Lideri de maine”, „Cea mai buna campanie de informare in sanatate”, „Managementul cabinetului”. Vor fi evaluati medici, asociatii de pacienti si jurnalisti de Sanatate, pentru activitatea din 2013.

Inscrierile sunt deschise in perioada 9 - 31 mai 2014. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa trimita un e-mail pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu numele intreg, un CV, categoria la care doresc sa participe, motivatia pentru care o fac si descrierea proiectului (acolo unde este cazul) sau transmiterea articolului/reportajului video.

Cei care doresc pot propune un candidat in concurs, printr-un simplu e-mail, pe aceeasi adresa. Organizatorii vor lua legatura cu cei propusi pentru a-i intreba daca sunt de acord sa fie inscrisi in concurs.

Dupa incheierea perioadei de inscriere, juriul format din reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania va face trei nominalizari pentru fiecare categorie. Nominalizarile juriului vor fi facute publice pe site-ul Galei pentru ca publicul vizitator sa-si poata exprima optiunile prin vot. Persoana sau proiectul care va culege cele mai multe voturi va primi premiul special al publicului.

Categoriile de concurs sunt:

  • Cel mai bun comunicator medic
    Aceasta categorie doreste sa incurajeze medicii sa fie prezenti mai mult in spatiul public, sa isi faca publice opiniile si problemele si sa dezvolte comunicarea medic-pacient. De aceea, la aceasta categorie se pot inscrie medicii cu aparitii publice in 2013 si medici apreciati pentru buna comunicare medic-pacient.
     
  • Medicul implicat – premiul „Dr. Alexandru Pesamosca”
    Sunt multi medici care fac mult mai multe lucruri decat profesia lor de baza. Din acest motiv, organizatorii doresc sa ii promoveze pe cei care se implica in comunitate, ce fac voluntariat, ce colaboreaza cu ONG-uri, asociatii de pacienti, etc.
  • De profesie: Medic in Romania
    Romania are medici buni, foarte cautati in strainatate. Unii dintre ei aleg sa ramana in tara si sa lucreze in conditii grele, luptand cu lipsurile sistemului de sanatate in fiecare zi. De aceea, prin intermediul acestei categorii, organizatorii vor face cunoscute povestile acestor medici.
  • Lideri de maine
    In sistemul medical, lucreaza multi medici tineri foarte bine pregatiti. „Ei sunt liderii de maine, de aceea ne propunem sa ii facem cunoscuti de acum”, transmit organizatorii.
     
  • Jurnalism de sanatate (presa scrisa, audio-video, online)
    Sistemul sanitar este o sursa generoasa de stiri pentru jurnalisti. La categoria Jurnalism de sanatate se pot inscrie articole, reportaje, opinii despre sistemul sanitar si despre medici din 2013.‏
  • Premiu pentru inovatie medicala
    Categoria se adreseaza proiectelor de cercetare.
  • Medicul intreprinzator
    La aceasta categorie, vor fi premiati medici care au avut initiativa deschiderii unui cabinet, care au castigat proiecte, care au atras fonduri din sponsorizari sau din alte surse, pentru unitatea sanitara in care lucreaza.
  • Managementul cabinetului
    Tot mai multi medici sunt preocupati sa aiba un management cat mai performant al cabinetului sau al centrului pe care il conduc, pentru a-si putea diversifica serviciile oferite si/sau investigatiile oferite. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa investeasca in aparatura/echipamente/materiale, in amenajarea cabinetului, in pregatirea lor, etc. Aceasta categorie isi propune sa faca cunoscute astfel de proiecte.
  • Cea mai buna campanie in sanatate
    Categoria doreste sa promoveze campaniile de informare, preventie, screening, etc pe teme de interes din sanatate, realizate de ONG-uri, asociatii, agentii de PR, alte institutii.
  • Proiect relevant al unei asociatii de pacienti
    Aceasta categorie se adreseaza exclusiv asociatiilor de pacienti si isi propune sa promoveze proiectele care au ajutat, care au informat un numar cat mai mare de pacienti dintr-o patologie sau zona geografica. „De exemplu, daca vorbim despre o asociatie mai mica, insa extrem de activa la nivel local, este relevant faptul ca a ajutat prin proiectele sale un procent cat mai mare de pacienti din acea regiune”, potrivit organizatorilor.
     
  • Premiul publicului
    Premiul publicului va fi votat pe site-ul Galei Medica, dupa incheierea perioadei de inscriere. Fiecare vizitator va putea vota un singur om sau proiect.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Au-inceput-inscrierile-la-Gala-Medica-_-editia-a-VI-a_19907/

lauff lautf laurf