Imprimare

Banicioiu: Vom incepe din aceasta toamna implementarea programului national de radioterapie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Implementarea programului national de radioterapie va incepe in 2014 si va dura doi-trei ani, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la Curtea de Arges, scrie Agerpres.

"Prioritatea noastra pentru acest an si a mandatului meu este ca, in sfarsit, dupa douazeci si ceva de ani, sa facem program national de radioterapie si vom incepe din aceasta toamna. In sfarsit il facem si in momentul in care il si terminam, iar eu avansez ca si perioada de finalizare undeva la doi-trei ani, Romania reintra in randul tarilor normale", a spus Banicioiu.

El a adaugat ca solutia este ca pacientii sa poata fi tratati in Romania, nu in strainatate, unde costurile sunt mult mai mari.

"In cazuri grave, care nu mai pot fi facute in Romania, se permite si tratamentul in strainatate. Problema este ca Romania nu are un buget atat de mare incat sa poata trimite in strainatate toti bolnavii care au nevoie de radioterapie. Solutia este aceea de a-i trata in Romania, nu de a-i trimite pe toti afara", a explicat ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a vizitat joi Spitalul de Pneumoftiziologie "Sfantul Andrei" din Valea Iasiului si Spitalul Municipal Curtea de Arges.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-Vom-incepe-din-aceasta-toamna-implementarea-programului-national-de-radioterapie_19917/

lauff lautf laurf