Imprimare

Trei mii de participanti sunt asteptati la Congresul UMF Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape trei mii de medici si studenti la medicina si-au anuntat intentia de a participa la a doua editie a Congresului Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, eveniment ce se va desfasura in perioada 29-31 mai, la Palatul Parlamentului.

„Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila pune un accent deosebit pe educarea medicala continua si pe stransa legatura care se formeaza intre medici si institutia de invatamant, cu scopul imbunatatirii permanente a nivelului de cunostinte si a perfectionarii intr-un anumit domeniu sau specializare a absolventilor”, se arata intr-un comunicat.

Pe parcursul celor trei zile, Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila va gazdui peste 65 de prezentari de lucrari stiintifice si simpozioane,ce vin in intampinarea medicilor pentru a facilita si stimula cresterea nivelului de performanta in domeniu. Cateva dintre temele prezentate vor fi: “Rolurile biologice neasteptate ale vitaminei D in organism”, “Vitamina D si sanatatea sistemului musculo-scheletal”, “Perspective si limite ale utilizarii celulelor stem din cordonul ombilical in patologia copilului” sau “Particularitati ale riscului cardiovascular la populatia generala din Romania.

“Educatia medicala continua este o necesitate si o obligatie profesionala etica a fiecarui cadru medical. In era tehnologiei, avem o oportunitate fara precedent de a impartasi cunostinte cu colegi din intreaga lume. La aceasta editie a Congresului avem invitati medici de renume international, care vor impartasi cu noi o parte dintre cunostintele lor”, a declarat acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.

Ceremonia de Deschidere a Congresului va avea loc joi, 29 Mai 2014, la ora 18:15 in sala I.I.C. Bratianu din incinta Palatului Parlamentului.

Printre invitatii din lumea medicala ce vor participa la deschiderea congresului se numara: acad. Ioanel Sinescu - rectorul UMF Carol Davila; acad. Ionel Valentin Vlad - presedintele Academiei Romane; acad. L. M. Popescu - directorul general al Institutului National de Patologie Victor Babes; dar si prof. dr. Adrian Streinu-Cercel - managerul Institutului de Boli Infectioase “Dr. Matei Bals”. Din partea Ministerului Sanatatii va participa ministrul Nicolae Banicioiu, iar din partea Ministerului Educatiei Nationale vor fi prezenti Mihnea Cosmin Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica si Tudor Prisecaru, secretar de stat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Trei-mii-de-participanti-sunt-asteptati-la-Congresul-UMF-Carol-Davila_19925/

lauff lautf laurf