Imprimare

Acad. Sinescu: Propunem initierea in cercetare la Carol Davila din perioada studiilor de licenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", acad. Ionel Sinescu, a anuntat joi, 29 mai, in cadrul Congresului UMF, ca institutia isi propune initierea studentilor in cercetarea stiintifica, activitate care va fi extinsa apoi la cadrele didactice si la cercetatorii din universitate, conform Agerpres.

“Ne propunem sa promovam activitatea de initiere in cercetarea stiintifica inca din perioada studiilor de licenta si apoi sa o extindem, intr-o evolutie fireasca, la cadrele didactice tinere si la tinerii cercetatori din universitate. Mai departe, munca de cercetare stiintifica si publicistica aferenta, tot mai competitive, urmeaza a se desfasura la nivel de excelenta la cadrele didactice cu mare experienta in cercetare si practica clinica", a explicat Sinescu la deschiderea celei de-a doua editii a Congresului Universitatii "Carol Davila".

Totodata, el a indemnat studentii, cercetatorii si profesorii sa isi evalueze directiile de dezvoltare profesionala.

"Pentru colegii nostri - studenti, tineri cercetatori sau cadre didactice - as vrea sa le adresez cateva cuvinte. Acestea se refera la ideea de a-si evalua si de a-si reevalua directiile de dezvoltare profesionala, de a-si redefini vocatiile si resorturile interne, de a-si reformula resursele intrinseci de vointa si de perseverenta", a afirmat acad. Ionel Sinescu.

La congres, a subliniat el, participa personalitati de renume mondial, adevarati lideri de opinie in domeniile pe care le reprezinta, iar acest lucru reprezinta noi posibilitati de colaborare stiintifica iar pentru studentii posibilitatea de a accede la programe comune.

Aproape 3.000 de medici si studenti la medicina si-au anuntat intentia de a participa la Congresul Universitatii "Carol Davila", unul dintre cele mai importante evenimente medicale din Romania, ce se va desfasura in perioada 29-31 mai la Palatul Parlamentului.

Congresul va gazdui peste 65 de prezentari de lucrari stiintifice si simpozioane, ce vin in intampinarea medicilor pentru a facilita si stimula cresterea nivelului de performanta in domeniu.

Printre invitatii care vor sustine prezentari se numara prof. Maurizio Cutolo (Italia), prof. dr. C. Poiana, dr. Doina Plesca, dr. Anca Colita, prof. dr. D. Cheta, prof. dr. M. Dorobantu, prof. dr. M. Covic, dr. E. Severin, acad. Laurentiu Popescu, prof. Nicholas Gourtsoyiannis (Grecia).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acad.-Sinescu_-Propunem-initierea-in-cercetare-la-_Carol-Davila_-din-perioada-studiilor-de-licenta_19933/

lauff lautf laurf