Imprimare

Simpozionul National de Urologie Pediatrica, ajuns la o noua editie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 5-7 iunie se desfasoara, la Cluj-Napoca, cel de-al doilea Simpozion National de Urologie Pediatrica, ce va avea ca tema omogenizarea managementului diagnostic si terapeutic in cazul copiilor cu afectiuni ale aparatului genitor-urinar.

Se pun astfel bazele unei noi supraspecializari pe cale de aparitie si in tara noastra, urologia pediatrica. Se vor dezbate teme de interes general, protocoale si atitudini terapeutice de ultima generatie in domeniul patologiei congenitale uro genitale. Se va pune accent pe aplicarea tratamentelor minim invazive (laparoscopie, chirurgie robotica, endoscopie urologica joasa si inalta) in tratamentul afectiunilor urologice la copii. Evenimentul va fi acreditat de catre Colegiul Medicilor din Romania.

Presedintii de onoare ai manifestarii sunt prof. dr. Ioan Coman, prof. dr. Nicolae Miu si acad. Ioanel Sinescu. Si-au anuntat participarea medici urologi, chirurgi pediatrici, medici pediatri si medici de familie din Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi, Targu-Mures, Oradea, Arad, Satu Mare si Baia Mare.

Comitetul de organizare este reprezentat de colectivul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, presedintele comitetului fiind dr. Vasile Dan Stanca, seful Departamentului de Urologie Pediatrica.

Evenimentul este organizat sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, in colaborare cu Asociatia Romana de Urologie, Colegiul Medicilor Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca si Societatea Romana de Nefrologie si Urologie Pediatrica.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Simpozionul-National-de-Urologie-Pediatrica_-ajuns-la-o-noua-editie_19945/

lauff lautf laurf