Imprimare

CNAS a inceput demersurile pentru acordarea tratamentului celor sapte bolnavi de cancer

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a intreprins demersurile necesare pentru punerea in executare a sentintei pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti cu privire la acordarea celor sapte pacienti bolnavi de cancer a unor tratamente in regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse in lista de medicamente compensate si gratuite aprobata prin hotarare de guvern, se arata intr-un comunicat al CNAS.

In acest sens, la solicitarea CNAS, Curtea de Apel a emis certificatul de grefa in baza caruia se pune in aplicare aceasta sentinta.

"Va facem cunoscut faptul ca medicamentele necesare pentru tratamentele celor sapte asigurati nu se afla in lista care cuprinde denumirile internationale (DCI) corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie sociala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, aprobata prin Hotarare de Guvern si nu exista pret de decontare stabilit de Ministerul Sanatatii pentru aceste medicamente", se arata in comunicat.

CNAS a solicitat in scris avocatului care i-a reprezentat in instanta pe cei sapte asigurati sa mentioneze, pentru fiecare reclamant in parte, casa de asigurari de care apartine, farmacia aleasa in mod liber de asigurati si furnizorii de servicii medicale care prescriu tratamentele.

"In momentul cand vom intra in posesia datelor solicitate domnului avocat, CNAS va emite Ordine de presedinte prin care va mandata casele de asigurari de sanatate indicate sa incheie contracte cu farmaciile alese in mod liber de catre asigurati, in vederea eliberarii medicamentelor acordate in urma deciziei instantei, pe baza prescriptiilor medicale", se mai arata in comunicat.

Sapte pacienti bolnavi de cancer au dat in judecata Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Guvernul pentru a avea acces mai rapid la tratamentele noi, care nu se regasesc pe lista de medicamente compensate si gratuite, din cauza faptului ca autoritatile nu au actualizat-o. Decizia este executorie, iar avocatul celor sapte pacienti a inaintat deja o cerere de punere in executare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care au trebuie sa precizeze cum isi vor primi tratamentul cei sapte bolnavi de cancer care au castigat dreptul la medicamente compensate 100% in lupta cu autoritatile.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CNAS-a-inceput-demersurile-pentru-acordarea-tratamentului-celor-sapte-bolnavi-de-cancer_19989/

lauff lautf laurf