Imprimare

VIDEO In jur de o suta de sindicalisti Sanitas au pichetat astazi sediul Ministerului Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In jur de o suta de asistenti sociali au protestat astazi, 23 iunie, in fata Ministerului Sanatatii pentru salarii cu 10% mai mari, pentru infiintarea contractului colectiv de munca si pentru conditii decente de munca.

Sindicalistii Federatiei Sanitas, veniti din judetele Arad, Alba, Neamt si Vrancea, au pichetat timp de doua ore in fata Ministerului Sanatatii. Ei se plang de salariile primite – un incepator are salariul minim pe economie, iar cei cu vechime in munca de peste 20 de ani primesc salarii de 800- 1300 de lei –, de conditiile de munca si cer crearea unui contract colectiv de munca.

Reprezentatii Ministerului Sanatatii si cei ai Federatiei Sanitas se afla in negocieri. Dupa mai multe intalniri pe care aceste doua parti le-au avut si saptamana trecuta, “s-a convenit asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea solutiilor privind veniturile personalului medical si sustinerea demersurilor pentru deblocarea posturilor bugetare si vacante din sistemul sanitar”, se arata intr-un comunicat al MS.

De asemenea, se doreste deblocarea posturilor bugetate si vacante din sistemul sanitar, care ar putea fi scoase la concurs in perioada imediat urmatoare.

In perspectiva, vor avea loc discutii si cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice, pentru stabilirea unui calendar de discutii cu privire la salarizarea personalului din sistem.

Programul protestelor si stabilirea unor noi actiuni ale Federatiei Sanitas

In zilele de 23, 24, 25, 30 iunie si 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sanatatii. Sindicalistii vor protesta in 26 iunie si 2 iulie la Ministerul Muncii, iar in 27 iunie si 3, 4 iulie vor organiza pichete la Ministerul Finantelor.

Liderii Sanitas au precizat ca s-a ajuns la aceasta situatie intrucat pana acum revendicarile sindicalistilor din sistemul sanitar si din asistenta sociala nu au fost solutionate, de cinci ani nu s-au mai gasit solutii pentru acestia, iar in sanatate este un deficit enorm.

Marius Sepi a spus, la iesirea de la negocieri, ca daca nici dupa aceste actiuni de protest nu vor fi solutionate cererile, pe 10 iulie se va reuni Consiliul National, care va decide a doua parte a protestelor, putandu-se ajunge la greva de avertisment in sistemul sanitar si chiar la greva generala.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-In-jur-de-o-suta-de-sindicalisti-Sanitas-au-pichetat-astazi-sediul-Ministerului-Sanatatii_19987/

lauff lautf laurf