Imprimare

VIDEO Avocat: MS trebuie sa precizeze cum isi vor primi tratamentul gratuit cei sapte bolnavi de cancer

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Avocatul Aliantei Pacientilor Cronici, Dan Cimpoeru, a depus, la Ministerul Sanatatii, o cerere de punere in executare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care MS trebuie sa precizeze cum isi vor primi tratamentul cei sapte bolnavi de cancer care au castigat dreptul la medicamente compensate 100% in lupta cu autoritatile.

Aceeiasi cerere de punere inexecutare a sentintei a fost depusa si la Guvern, dar si la sediul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"In cerere am solicitat celor trei institutii ca pana miercuri (n.r. 25 iunie) sa ne dea un raspuns scris unde anume se vor adresa pacientii pentru a primi medicamentele, avand in vedere ca multi dintre ei au domiciliul in tara, si totodata care va fi data, momentul in care vor putea efectiv sa intre in posesia acestor medicamente", a spus avocatul.

Promisiuni de executare imediata a sentintei au existat atat din partea ministrului Sanatatii, cat si din partea presedintelui CNAS, Radu Tibichi. Insa, daca acestia nu isi vor indeplini obligatiile, se va recurge la executare silita.

„Daca nu se va pune in executare de bunavoie aceasta sentinta, atunci vom proceda la exacutarea ei silita, ne vom adresa unui executor judecatoresc si tototdata vom lua in calcul foarte serios posibilitatea de a formula plangeri penale impotriva functionarilor publici vinovati pentru nepunerea in aplicare a acestei hotarari, pentru infractiunea de abuz in serviciu, in coditiile in care cei doi executori, respectiv ministrul Sanatatii si presedintele CNAS, au spus ca o vor pune in executare. Daca se va tergiversa, inseamna ca funtionari din cadrul acelor institutii de fac vinovati”, a mai explicat avocatul Dan Cimpoeru.

Alianta Pacientilor Cronici din Romania a mai primit astfel de cereri similare de la mai multi pacienti si urmeaza ca fiecare dosar in parte sa fie analizat, pentru a se formula o alta cerere de ordonanta presedintiala pentru urmatorul grup de reclamanti.

Cei sapte bolnavi de cancer au castigat dreptul la compensarea tratamentului 100%

Cei sapte bolnavi de cancer care au dat in judecata Guvernul, Ministerul Sanatatii si CNAS au castigat in instanta dreptul de a primi medicamente compensate 100%, cu executare imediata a sentintei, in 18 iunie.
Hotararea va fi contestata de CNAS, chiar daca va pune in executare sentinta.

CNAS a informat ca va pune in executare sentinta, dar o va contesta, pentru ca medicamentele solicitate de reclamanti nu se afla pe lista de compensate si gratuite.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-Avocat_-MS-trebuie-sa-precizeze-cum-isi-vor-primi-tratamentul-gratuit-cei-sapte-bolnavi-de-cancer_19986/

lauff lautf laurf