Imprimare

Un nou tip de master in Medicina Dentara, din toamna, la UMF Gr. T. Popa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conducerea Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa, din Iasi, a anuntat ca din toamna va fi organizat masteratul 'Manangementul asistentei de profilaxie in medicina dentara', scrie Agerpres.

Prof. univ. dr Norina Consuela Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara, a declarat ca masteratul care debuteaza din toamna acestui an ofera sansa aprofundarii unor cunostinte esentiale in domeniul de asistenta medicala dentara.

Conform sursei citate, la acest master pot aplica si absolventii colegiilor de medicina generala.

"Frecventa solicitarilor pe domeniul tehnica dentara a permis pastrarea acestei specializari si aprofundarea cunostintelor in domeniu prin existenta masteratelor pe tehnici de reabilitare estetica si tehnologica in situatii clinice particulare, situatie ce nu se regaseste in domeniul asistentei dentare prin lipsa adresabilitatii din 2010 catre domeniul asistentei medicale dentare. Acest fapt a creat un hiatus in binomul medic-dentist-asistenta medicala, hiatus ce poate fi completat acum prin intermediul masteratului ca forma de educatie superioara', a explicat prof. univ. dr Norina Consuela Forna.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-nou-tip-de-master-in-Medicina-Dentara_-din-toamna_-la-UMF-_Gr.-T.-Popa__19980/

lauff lautf laurf