Imprimare

A avut loc ceremonia de absolvire a AMF si BFKT, la Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Joi, 19 iunie, Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” a organizat ceremonia de absolvire a promotiilor 2014, in calificarile Asistent Medical de Farmacie si Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare. Cu ocazia incheierii celui de-al 24-lea an de activitate al scolii, un numar de 177 de elevi insotiti de profesorii si indrumatorii lor, au depus Legamantul Asistentului Medical.

Au fost alaturi de elevi profesorii care i-au format precum precum si reprezentati ai companiilor si institutiilor partenere in pregatirea practica. Georgeta Pencea, vicepresedinte al Organizatiei Patronale a Turismului Balnear a evidentiat sansele elevilor scolii cu privire la posibilitatile de angajare in domeniul turismului balnear. Au fost prezente si Augustina Popescu - asistent medical in cadrul Fundatiei de ingrijiri paliative "Hospice - Casa Sperantei" insotita de asistent medical Alina Bratu, absolventa a scolii Postliceale Sanitare, prof. Adriana Raducu, colaborator al scolii dar si pacient care a beneficiat de tratamente de recuperare cu rezultatele miraculoase, precum si Mihaela Epure, reprezentant al companiei P.C.R. de recrutare in domeniul medical si Alina Florea, reprezentant al companiei Optima Dermaline.

"Sa fiti mandri de scoala pe care ati absolvit-o, sa duceti mai departe valorile pe care le-ati dobandit in cei 3 ani de studii, oriunde va veti afla si sa nu uitati sa reveniti pentru a ne impartasi experientele voastre", au fost cuvintele prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, presedinte director general al scolii Postliceale Sanitare "Carol Davila" transmise elevilor absolventi.

Anca Duca, vicepresedinte al Fundatiei Umaniste Dr. Mioara Mincu, a subliniat faptul ca ceea ce il deosebeste pe asistentul medical de alti profesionisti: pe de-o parte cunostintele de specialitate si pe de alta parte umanitatea. "Daca medicul este cel care vindeca bolnavul, asistentul medical este cel care il ingrijeste. E cel care il asculta, care empatizeaza, care ii simte durerile. Asta sunteti voi de acum inainte si va doresc mult succes", a adaugat Anca Duca.

In cadrul ceremoniei de astazi, au fost premiati si incurajati sa continue efortul de a se pregati cei mai buni elevi din anii I si II, la calificarile Asistent Medical de Farmacie si Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare.

Despre Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila"

Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" este o institutie de invatamant preuniversitar particular acreditata care pregateste asistenti medicali in trei specializari: Asistenti Medicali Generalisti, Asistenti Medicali de Farmacie si Asistenti Medicali de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare. Fondata in 1990, si condusa pana in anul 2008 de catre dr. Mioara Mincu, scoala isi continua acum activitatea sub patronajul Fundatiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-avut-loc-ceremonia-de-absolvire-a-AMF-si-BFKT_-la-Scoala-Postliceala-Sanitara-_Carol-Davila__19976/

lauff lautf laurf