Imprimare

Deputatii au aprobat infiintarea Departamentului pentru situatii de urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege pentru aprobarea OUG 1/2014 privind unele masuri in domeniul managementului situatiilor de urgenta, prin care se creeaza un departament specializat in acest scop in cadrul MAI, anunta Agerpres.

Potrivit textului ordonantei, "s-a avut in vedere crearea unui departament specializat, in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, condus de un secretar de stat numit prin decizia prim-ministrului".
In cadrul noului departament, structura operationala fara personalitate juridica, isi desfasoara activitatea Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne, numai pentru operatiunile specifice situatiilor de urgenta.

"Pentru o mai buna coordonare a actiunilor de interventie si salvare, Departamentul pentru situatii de urgenta, prin structurile deconcentrate ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, preia in coordonare operationala serviciile de ambulanta judetene, respectiv ale municipiului Bucuresti, precum si serviciile Salvamont. Totodata, se prevede infiintarea in locul Comitetului national pentru situatii de urgenta a doua comitete specializate, respectiv Comitetul national pentru intemperii si calamitati si Comitetul national pentru situatii de urgenta, care preiau actiunile vechiului comitet. In acelasi timp, prin prezenta OUG s-au introdus clarificari privind continutul actului de declarare a starii de alerta", se arata in expunerea de motive.

Actul normativ a fost adoptat cu 207 voturi pentru, 2 abtineri si 103 voturi impotriva, iar Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Deputatii-au-aprobat-infiintarea-Departamentului-pentru-situatii-de-urgenta_19994/

lauff lautf laurf