Imprimare

Sindicalistii de la Sanitas continua pichetarea Ministerului Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Membrii Federatiei Sanitas din Romania au pichetat astazi, intre orele 10,00 si 12,00, Ministerul Sanatatii, din Bucuresti, solicitand in principal cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, incepand 1 iulie, si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la 1 octombrie, potrivit Agerpres.

Printre revendicarile sindicalistilor se mai numara publicarea in Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Munca pe sectorul sanatate si activitati sanitar-veterinare, dar si deblocarea de urgenta a posturilor vacante in sanatate si asistenta sociala.

Aproximativ 100 de membri ai Federatiei SANITAS din Romania au pichetat luni si marti, in intervalul orar 10,00 - 12,00, sediul Ministerului Sanatatii din Bucuresti.

Calendarul de proteste a fost decis pe 13 iunie, de Consiliul National al Federatiei Sanitas din Romania.

"Consiliul National al Federatiei Sanitas, intrunit la data de 13 iunie 2014, a stabilit cu liderii din toate judetele tarii sa iasa in strada pentru a-si castiga 'meciul' cu reprezentantii Guvernului Romaniei prin: Ministerul Sanatatii; Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Finantelor Publice. Neonorarea revendicarilor transmise in repetate randuri de catre liderii Federatiei Sanitas din Romania reprezentantilor Guvernului Romaniei va duce la declansarea actiunilor de protest in toata tara", se arata in comunicatul Federatiei Sanitas.

Vezi si:
Proteste ale sindicalistilor Sanitas din sanatate si asistenta sociala, din 23 iunie

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sindicalistii-de-la-Sanitas-continua-pichetarea-Ministerului-Sanatatii_19993/

lauff lautf laurf