Imprimare

Acord de colaborare romano-chinez in domeniul sanitar, semnat la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, si Ma Xiaowei, viceministrul chinez al Sanatatii, au semnat in weekend primul acord de cooperare in domeniul Sanatatii si al Stiintelor Medicale intre Ministerul Sanatatii din Romania si Comisia Nationala de Sanatate si Planificare Familiala din Republica Populara Chineza, conform unui comunicat al MS.

Evenimentul a avut loc la Academia Institutului National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals. La eveniment a participat managerul unitatii sanitare, prof. dr. Adrian Streinu- Cercel.

Conform documentului, partile vor intari si dezvolta cooperarea reciproca pentru asistenta medicala primara, prevenirea si controlul bolilor transmisibile, medicina traditionala, stiinte medicale si invatamant medical, sanatatea mamei si copilului.

In timpul intalnirii ministrul Sanatatii a prezentat omologului chinez unul dintre cele mai importante proiecte ale Ministrului Sanatatii din acest an, si anume dezvoltarea retelei de radioterapie.

“Stiu ca Republica Populara Chineza este unul dintre cei mai importanti producatori de dispozitive medicale in domeniul radioterapiei. La sfarsitul acestui an, Ministerul Sanatatii din Romania va demara, cu fonduri de la Banca Mondiala, cel mai important proiect de dezvoltare a retelei de radioterapie si va invit sa investiti in acest domeniu”, a spus ministrul Nicolae Banicioiu.

De asemenea, ministrul Sanatatii si omologul chinez au discutat despre demararea unui program de schimb de experti in domeniul Sanatatii intre cele doua tari.

In perioada 26-28 iunie 2014, delegatia chineza a efectuat o vizita de lucru la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si a avut o intalnire cu presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, Rodica Nassar.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acord-de-colaborare-romano-chinez-in-domeniul-sanitar_-semnat-la-Bucuresti_20016/

lauff lautf laurf