Imprimare

UMF Cluj: 259 de candidati au participat la sesiunea speciala de rezidentiat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) 'Iuliu Hatieganu' din Cluj a organizat, duminica, o sesiune speciala de rezidentiat la care au participat 259 de candidati, cu mult mai putini decat locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sanatatii a scos la concurs 432 de locuri, confomr Agerpres.

Potrivit rectorului UMF Cluj-Napoca, Alexandru Irimie, examenul a constat intr-un test grila cu 200 de intrebari, care au avut diferite grade de dificultate. 'UMF Cluj-Napoca a organizat, duminica, o sesiune extraordinara nationala de rezidentiat ca urmare a locurilor ramase in urma sesiunii din toamna anului trecut. Au fost 266 de candidati inscrisi, 7 au absentat, deci 259 au sustinut examenul, desi noi ne asteptam la mai multi candidati. A fost un test grila cu 200 de intrebari de greutate medie spre mare, subiectele fiind intocmite de o comisie de specialisti. Concursul s-a desfasurat fara incidente', a precizat rectorul Irimie.

Acesta a mentionat ca locurile si posturile scoase la concurs in aceasta sesiune speciala sunt pentru intreaga tara, iar cele mai multe se refera la medicina de familie, la specializarea chirurgie generala si radioterapie. Punctajul minim de promovare este de 60%.

Rezultatele examenului vor fi facute publice dupa confirmarea acestora de catre Ministerul Sanatatii pe site-ul universitatii www.umfcluj.ro si pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UMF-Cluj_-259-de-candidati-au-participat-la-sesiunea-speciala-de-rezidentiat_20014/

lauff lautf laurf