Imprimare

MS aloca aproape cinci milioane de lei pentru profilaxia mortii subite cardiace de cauza aritmica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii va aloca suma de 4,9 milioane de lei pentru achizitia de dispozitive si materiale sanitare necesare tratamentului urgentelor majore cardiovasculare. MS finanteaza astfel, in premiera, un program destinat profilaxiei mortii subite cardiace de cauza aritmica, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Astfel, cele 7 unitati sanitare prin care se deruleaza programul beneficiaza de finantarea necesara pentru achizitia de defibrilatoare, sonde de defibrilare, materiale pentru sutura chirurgicala, electrozi pentru defibrilare externa aderenti (patch-uri de unica folosinta), materiale sanitare si dispozitive necesare implantarii defibrilatoarelor necesare in profilaxia mortii subite cardiace de cauza aritmica. De asemenea, prin acest program se realizeaza urmarirea si reglajul adecvat al dispozitivelor implantate in profilaxia mortii subite cardiace de cauza aritmica.

“In Romania s-au facut pasi importanti in domeniul urgentei medicale prin crearea si dezvoltarea unui sistem modern de urgenta prespitalicesc si de Unitati de Primire a Urgentelor. Se impunea insa asigurarea unor conditii corespunzatoare de ingrijire si tratament al marilor urgente si la nivelul spitalelor. Anul acesta am alocat aproximativ 180 000 000 lei pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut si pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile ATI si vom continua dezvoltarea acestui sistem astfel incat la sfarsitul anului sa putem beneficia de un sistem integrat”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Cele 7 unitati sanitare in care se deruleaza programul gratuit al MS sunt: Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Institutul Inimii de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „N. Stancioiu” Cluj Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” Iasi, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Tg-Mures si Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-aloca-aproape-cinci-milioane-de-lei-pentru-profilaxia-mortii-subite-cardiace-de-cauza-aritmica_20022/

lauff lautf laurf