Imprimare

Preventia si controlul diabetului zaharat, dezbatute in cadrul unui curs, la Constanta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice impreuna cu Universitatea Ovidius din Constanta organizeaza pe 5 iulie, la Constanta, cursul Diabet, Sindrom Metabolic si alte boli legate de nutritie (DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition - related Diseases).

Manifestarea isi propune sa ofere medicilor din judetul Constanta informatii de actualitate cu privire la preventia, depistarea precoce si tratamentul bolilor metabolice, precum si al complicatiilor asociate pentru un management cat mai eficient al acestor afectiuni.

„Sunt extrem de bucuroasa ca aceasta editie a cursului DIAMOND urmeaza sa se desfasoare la Constanta. Prevalenta diabetului zaharat este in continua crestere in Romania, iar judetul nostru nu face exceptie. Rezultatele studiului PREDATORR arata ca prevalenta acestei afectiuni in regiunea de Sud-Est este de 10,44%. Drept urmare, consider ca informarea si educarea continua a specialistilor din sistemul sanitar cu privire la noutatile in materie de preventie, diagnostic si tratament al bolilor metabolice si de nutritie sunt mai mult decat necesare”, a declarat prof. dr. Doina Catrinoiu, seful Centrului Judetean de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Constanta si coordonatorul local al Cursului DIAMOND, editia Constanta.

Printre cele mai importante teme care vor fi abordate in cadrul cursului DIAMOND, editia Constanta, vor fi: „Screeningul si diagnosticul bolilor metabolico-nutritionale”, prezentata de prof. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice; „Diabetul zaharat gestational”, sustinuta de conf. dr. Gabriela Roman, presedintele Asociatiei Romane de Studiu al Obezitatii; „Farmacoterapia controlului glicemic in diabetul zaharat tip 2”, dezbatuta de conf. dr. Romulus Timar, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Timisoara; precum si „Preventia diabetului zaharat tip 2”, tema sustinuta de prof. dr. Doina Catrinoiu, seful Centrului Judetean de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Constanta.

Manifestarea stiintifica este creditata cu puncte EMCsi se adreseaza exclusiv profesionistilor din sistemul sanitar romanesc. Intrarea este gratuita si se face pe baza de inscriere pe site-ul www.societate-diabet.ro, in limita locurilor disponibile.

Cursul DIAMOND, editia Constanta 2014, face parte dintr-o serie de manifestari organizate de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in toata tara, pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informatii de ultima ora privind preventia, depistarea precoce, tratamentul si complicatiile bolilor metabolico-nutritionale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Preventia-si-controlul-diabetului-zaharat_-dezbatute-in-cadrul-unui-curs_-la-Constanta_20026/

lauff lautf laurf