Imprimare

Crucea Rosie Romana implineste astazi 138 de ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sarbatoreste astazi, 4 iulie, 138 de ani de istorie si activitate umanitara.

Evenimentul va fi marcat prin activitati speciale, la Iasi. Voluntarii filialei de Cruce Rosie Iasi vor oferi demostratii de acordare a primului ajutor pe platforma din fata sediului Crucii Rosii.

„De-a lungul istoriei sale, Crucea Rosie s-a dovedit a fi un important simbol al sperantei si alinarii pentru cei aflati in nevoie. Un suport de nadejde pentru tara in perioadele de nesiguranta si suferinta, Crucea Rosie Romana a intervenit ori de cate ori Romania s-a confruntat cu razboi, epidemii sau dezastre”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

„Toata activitatea Crucii Rosii Romane se bazeaza pe un element fara de care toata istoria organizatiei noastre nu ar fi fost posibila: voluntariatul. In ziua de 4 iulie, ii sarbatorim in primul rand pe voluntarii Crucii Rosii Romane, acei oameni care, cu promptitudine, devotament si dedicare, au actionat ori de cate ori a fost nevoie pentru a-i ajuta pe cei aflati in suferinta“, a declarat Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane.

Scurt istoric al Crucii Rosii Romane

Pe 4 iulie 1876, lua fiinta Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania in incinta Spitalului Coltea. din Bucuresti. Printre semnatarii actului de infiintare a Crucii Rosii Romane, se regaseau importante personalitati ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino si Dr. Carol Davila.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Crucea-Rosie-Romana-implineste-astazi-138-de-ani_20030/

lauff lautf laurf