Imprimare

Scoala Internationala de Vara de Neurologie, desfasurata in Romania, intre 7 si 10 iulie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 7-10 iulie are loc, la Eforie Nord, a IX-a editie a Scolii Internationale de Vara de Neurologie, unde vor fi discutate teme precum: scleoza multipla, neuropatiile periferice, boala Parkinson la tineri, preventia secundara a AVC sau accidentul vascular cerebral ischemic.

Coordonatorii evenimentului sunt prof. dr. Natan Bornstein, de la Universitatea din Tel Aviv, Centrul Medical Sourasky si prof. dr. Dafin Muresanu, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, presedinte al Societatii de Neurologie din Romania (SNR) si al Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN) si prof. dr. Ovidiu Bajenaru, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, presedintele de onoare al Societatii de Neurologie din Romania (SNR).

„Prioritatea noastra, in ceea ce priveste programele educationale ale Scolii Internationale de Neurologie, este extinderea activitatilor spre tarile din estul geografic al Europei, tarile asiatice si din America Latina. Avem inscrisi peste 120 de participanti”, a declarat prof. dr. Dafin Muresanu.

AVC sau scleroza multimpla, tot mai intalnite la tineri

Scleroza multipla, neuropatiile periferice, boala Parkinson sunt afectiuni neurologice a caror incidenta este in crestere si la populatia tanara. Daca scleroza multipla este considerata cea mai invalidanta boala neurologica a adultului tanar, pentru celelalte afectiuni, prezenta la varste mai tinere este un semnal de alarma pentru specialisti. Si accidentul cerebral vascular este o afectiune intalnita tot mai adesea la tinerii sub 30 de ani, in prezent peste 31% din numarul total de pacienti cu AVC ischemic au varste cuprinsa intre intre 20-64 de ani (circa 20.000 de noi cazuri anual), in crestere de la 25% in 1990.

Evenimentul este organizat de Fundația Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN) impreuna cu Societatea de Neurologie din Romania (SNR) si un consortiu international de universitati, sub egida Federatiei Europene a Societatilor de Neuroreabilitare (EFNRS) si a Federatiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Scoala-Internationala-de-Vara-de-Neurologie_-desfasurata-in-Romania_-intre-7-si-10-iulie_20035/

lauff lautf laurf