Cursuri de practica in ortopedia si traumatologia pediatrica pentru studentii la Medicina
Peste 150 de studenti la medicina vor beneficia de cursuri de practica in ortopedia si traumatologia pediatrica, in cadrul unui program finantat din fonduri europene si coordonat de profesorul Gheorghe Burnei, conform Agerpres.
Proiectul “Consiliere, orientare profesionala si elemente de practica in ortopedia si traumatologia pediatrica" este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeste in Oameni!", a precizat profesorul Burnei, joi, in cadrul unei conferinte de presa.
Proiectul isi propune asigurarea, dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor de orientare profesionala pentru 100 de elevi din cinci licee si consiliere profesionala pentru 150 de studenti la medicina din regiunea Bucuresti-Ilfov.
Intr-o prima faza, 60 de studenti vor beneficia de aceste cursuri incepand din luna septembrie. La final, ei vor da doua teste, unul teoretic si unul practic. Se vor acorda trei premii si doua mentiuni in bani: premiul I - 2.250 de lei, premiul al II-lea - 1.500 de lei, premiul al treilea - 750 de lei, iar mentiunile - 375 de lei fiecare. De asemenea, fiecare student participant la stagiu beneficiaza de o subventie de 1.000 de lei.
In total, vor avea loc trei sesiuni de cursuri. Potrivit organizatorilor, prioritate vor avea, in ceea ce priveste selectia, studentii care nu au mai beneficiat de cursuri finantate din fonduri europene. In acest sens, cei care se inscriu vor fi rugati sa completeze o declaratie pe propria raspundere, in care sa mentioneze daca au mai fost sau nu beneficiarii unor sesiuni de cursuri finantate din fonduri ale Uniunii Europene.
Inscrierile se vor face pe site-ul dedicat proiectului, practicaortopedicapediatrica.ro care va fi lansat pe 20 iulie.
"Proiectul raspunde nevoii concrete de orientare a elevilor si de dezvoltare a abilitatilor practice ale studentilor, crescandu-le astfel sansele de ocupare in domeniul in care au studii, reduce riscul de somaj de lunga durata in randul tinerilor si contribuie la modernizarea pietei muncii pentru absolventii de facultate, luptand impotriva 'adeverintei de practica' obtinute fara efectuarea efectiva a stagiului de practica", a declarat Gheorghe Burnei, manager de proiect, seful Sectiei de ortopedie si traumatologie pediatrica din Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie".
Programul este derulat de Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "M.S.Curie" in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila".
Sursa: PaginaMedicala.ro