Imprimare

MS: Intalnire cu OMS pe tema banilor pentru programul de tuberculoza

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a avut o intalnire cu dr. Hans Kluge, directorul Directiei de Asistenta Medicala si Sanatate Publica din Organizatia Mondiala a Sanatatii, Biroul Regional Europa, in urma careia Romania s-a aratat interesata pentru atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Programului national de control al tuberculozei.

Cei doi oficiali au discutat despre un posibil parteneriat dintre Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru implementarea Strategiei Nationala de Sanatate 2014-2020, document in curs de finalizare.

Dr. Kluge a apreciat progresele pe care Romania le-a inregistrat in combaterea tuberculozei si a exprimat disponibilitatea expertilor OMS pentru sustinerea programului de combatere a tuberculozei multidrogrezistenta.

De asemenea, s-au convenit colaborari si in alte domenii de interes, ca de exemplu politica medicamentului, asistenta medicala si sanatate publica.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-Intalnire-cu-OMS-pe-tema-banilor-pentru-programul-de-tuberculoza_20041/

lauff lautf laurf