Imprimare

Accident Ucraina: O treime dintre pasagerii avionului prabusit mergeau la o conferinta pe tema SIDA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 100 dintre pasagerii avionului Malaysia Airlines care s-a prabusit in Ucraina erau profesionisti si activisti aflati in drum catre o conferinta internationala pe tema SIDA care incepe in acest weekend la Melbourne, conform Mediafax.

Cercetatori, practicieni si activisti, toti specializati in domeniul SIDA, reprezentau peste o treime dintre pasagerii zborului MH17, scriu ziarele The Australian si The Sydney Morning Herald, informatii care nu au putut sa fie confirmate imediat.

Potrivit The Sydney Morning Herald, participanti la o reuniune dinaintea conferintei, la Sydney, au fost informati ca aproximativ 100 dintre colegii lor se aflau la bordul avionului care a fost doborat joi in Ucraina, de catre o racheta.

Presedinta Societatii Internationale privind SIDA, franceza Francoise Barre-Sinoussi, a declarat ca nu poate sa confirme ca 108 participanti la conferinta internationala se aflau la bord. Conferinta nu va fi anulata, a adaugat presedinta. "Am decis sa continuam, ne gandim la ei si stim ca este ceea ce ar fi vrut sa facem", a spus ea.

"Gandurile si rugaciunile mele se indreapta catre familiile celor care au disparut in mod tragic, la bordul zborului MH17. Multi pasageri se aflau in drum catre Conferinta AIDS2014 de aici, la Melbourne", a scris intr-un mesaj postat pe Twitter Michel Sidibe, directorul ONUSIDA, programul care coordoneaza actiunea Agentiei ONU de lupta impotriva pandemiei.

La bordul avionului de tip Boeing 777 se aflau 298 de persoane, inclusiv 15 membri ai echipajului. Acesta efectua o legatura Amsterdam-Kuala Lumpur, unde o parte a pasagerilor urma sa se imbarce catre Melbourne.

Fost presedinte al Societatii Internationale privind SIDA se afla in avionul prabusit

Cercetatorul olandez Joep Lange, fostul presedinte al Societatii Internationale privind SIDA, se pare ca se afla printre pasageri.

"Mai multi cercetatori, activisti si reprezentanti erau la bordul zborului Malaysian Airlines, in drum catre Melbourne", a reactionat profesorul si activistul american Gregg Gonsalves, tot intr-un mesaj, citand numele lui Lange printre victime.

Societatea Internationala privind SIDA, care organizeaza Conferinta internationala asupra acestei boli, a confirmat intr-un comunicat ca "mai multi dintre colegii si prietenii nostri" erau in drum catre Melbourne, la bordul avionului, dar nu a oferit un numar al acestora.

Aceasta conferinta internationala are loc din doi in doi ani, iar cea de-a 20-a editie se deschide duminica la Melbourne, in sudul Australiei.

In acest an, la conferinta sunt asteptati aproximativ 12.000 de participanti, intre care si fostul presedinte american Bill Clinton si cantaretul si activistul britanic Bob Geldof.

La bordul avionului se afla si un roman, student la UMF Cluj-Napoca

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca pe lista pasagerilor avionului apartinand companiei Malaysian Airlines care s-a prabusit in estul Ucrainei se afla si numele unui roman cu dubla cetatenie. Romanul era student in anul II la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, el avand cetatenie romano-canadiana si fiind insotit de o alta studenta la UMF, cetatean strain.

La bordul avionului de tip Boeing 777 se aflau 298 de persoane, inclusiv 15 membri ai echipajului. Acesta efectua o legatura Amsterdam-Kuala Lumpur, unde o parte a pasagerilor urma sa se imbarce catre Melbourne.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Accident-Ucraina_-O-treime-dintre-pasagerii-avionului-prabusit-mergeau-la-o-conferinta-pe-tema-SIDA_20064/

lauff lautf laurf