Imprimare

Un student al UMF Cluj, roman cu dubla cetatenie, pe lista de pasageri a avionului prabusit in Ucraina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca, potrivit informatiilor de pana la acest moment, pe lista pasagerilor avionului apartinand companiei Malaysian Airlines care s-a prabusit in estul Ucrainei se afla si numele unui roman cu dubla cetatenie. Romanul era student in anul II la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, el avand cetatenie romano-canadiana si fiind insotit de o alta studenta la UMF, cetatean strain, scrie Mediafax.

Decanul Facultatii de Medicina a UMF Cluj, Anca Buzoianu, a declarat, pentru Mediafax, ca profesorii universitatii sunt "ingroziti" de cele intamplate.

"In accidentul aviatic din Ucraina si-au pierdut viata, din nefericire, si doi studenti de la Facultatea de Medicina a UMF Cluj, anul II, sectia engleza. Este un tanar cu dubla cetatenie, romano-canadiana, si o studenta cu cetatenie straina. Suntem ingroziti de cele intamplate si ne pare rau ca a avut loc un astfel de eveniment", a spus Buzoianu.

Ea a refuzat sa faca alte declaratii si a spus ca membrii familiilor celor doi studenti au cerut discretie.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, familia victimei a fost informata de autoritatile romane au luat si a  precizat ca nu doreste, sub nicio forma, sa fie facute publice date personale.

Avion cu 298 de pasageri, prabusit in Ucraina

Un avion al Malaysia Airlines de linie de tip Boeing 777, pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, cu 298 de pasageri la bord, s-a prabusit, joi, în Ucraina, aproape de granita cu Rusia, anunta Reuters. Avionul malaysian a fost doborat de o rachetă sol-aer, a anuntat un oficial american, citat de AFP. Nu se stie inca, cine a lansat racheta ucigasa. Autoritatile ucrainene dau vina pe rebelii pro-rusi, iar o inregistrare audio a rebelilor pare sa confirme ipoteza, conform B365.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-student-al-UMF-Cluj_-roman-cu-dubla-cetatenie_-pe-lista-de-pasageri-a-avionului-prabusit-in-Ucraina_20063/

lauff lautf laurf