Imprimare

Cursurile COMBAT 2014 s-au incheiat la Sibiu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 200 de medici au dezbatut la Sibiu ultimele noutati din domeniul hipertensiunii arteriale in cadrul Cursului National de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualitati in Diagnostic si Tratament - C.O.M.B.A.T. 2. Manifestarea stiintifica, organizata de Societatea Romana de Hipertensiune, pe 4 iulie 2014, la Sibiu, incheie seria cursurilor din acest an.

Cursul interactiv C.O.M.B.A.T. 2. consta intr-o imbinare a informatiilor teoretice cu prezentarea unor cazuri clinice ilustrative, legate atat de diagnosticarea si tratarea complicatiilor hipertensiunii arteriale, cat si de relatia de cauzalitate dintre hipertensiunea arteriala si alte patologii. Scopul manifestarii este de a facilita schimbul de idei intre specialistii implicati in managementul hipertensiunii arteriale, pentru o mai buna evaluare si monitorizare a persoanelor diagnosticate cu tensiune arteriala crescuta.

„Aceasta a doua editie a cursurilor COMBAT s-a bucurat de un numar foarte mare de participanti. In total cred ca au luat parte la dezbateri si discutii peste 1.000 de medici de diferite specialitati, fapt care nu poate decat sa ne bucure. Permanenta actualizare a cunostiintelor medicale sta la baza reusitei terapeutice si sper ca prin organizarea acestor cursuri la nivel national am reusit sa oferim medicilor practicieni informatii utile, care sa-i ajute in practica lor clinica. De altfel, din feedback-ul lor am aflat ca au apreciat atat tematica variata a cursului, cat calitatea lectorilor”, a declarat prof. dr. Maria Dorobantu, directorul cursului si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Cursul C.O.M.B.A.T. 2, editia Sibiu, a debutat cu prezentarea „Actualitati in diagnosticul si tratamentul HTA”, sustinuta de dr. Oana Tautu. Apoi, in cadrul sesiunii „Complicatiile cardiace ale HTA”, dr. Gabriela Eminovici a prezentat un caz clinic, pe baza caruia impreuna cu prof. dr. Ioan Manitiu, dr. Oana Tautu si dr. Roxana Darabont a dezbatut apoi complicatiile cardiace ale hipertensiunii arteriale in cadrul unei mese rotunde.

Cursul C.O.M.B.A.T. se adreseaza exclusiv medicilor implicati in managementul hipertensiunii arteriale si abordeaza legatura dintre hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat, boala cerebrovasculara sau sarcina, precum si tehnicile actuale de masurare a tensiunii arteriale si semnificatia variabilitatii acesteia. A doua editie a Cursului National de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualitati in Diagnostic si Tratament - C.O.M.B.A.T. 2 a debutat in 2013 la Pitesti, urmat de alte 6 evenimente : Bucuresti (10 ianuarie), Arad (7 februarie), Craiova (7 martie), Braila (12 aprilie), Iasi (6 iunie) si Sibiu (4 iulie).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cursurile-COMBAT-2014-s-au-incheiat-la-Sibiu_20065/

lauff lautf laurf