Imprimare

Expertii au identificat noi gene asociate cu schizofrenia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cercetatori din mai multe tari au identificat 83 de noi gene asociate cu schizofrenia, fapt ce va contribui la dezvoltarea mai multor tratamente pentru a controla aceasta boala, se arata intr-un studiu, scrie Agerpres.

Expertii au evaluat componenta genetica a peste 37.000 de persoane bolnave de schizofrenie si le-au comparat cu genele apartinand a 110.000 de persoane sanatoase. Ei au gasit astfel o suta de gene ale unor persoane susceptibile sa se imbolnaveasca de schizofrenie, dintre care 83 nu fusesera identificate anterior.

Potrivit studiului, la care au participat experti de la mai mult de 80 de institutii de specialitate, multe din aceste gene sunt legate de transmiterea de mesaje chimice creierului. Unui din autorii studiului, profesorul David Curtis de la University College din Londra, a declarat ca este vorba de un progres semnificativ.

Se estimeaza ca schizofrenia, ale carei tratamente nu au variat din anii '70, afecteaza peste 24 de milioane de persoane din intreaga lume. Boala se caracterizeaza prin halucinatii si este considerata una dintre cele mai grave tulburari psihice. Cercetatorii sunt de parere ca prin ultima descoperire vor fi mai aproape de intelegerea acestei afectiuni, care incepe sa se manifeste in ultimii ani ai adolescentei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Expertii-au-identificat-noi-gene-asociate-cu-schizofrenia_20072/

lauff lautf laurf