Imprimare

Peste 200 de medici din cinci tari au participat la Scoala de Vara Neurodiab

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 200 de cadre medicale din cinci tari au participat la Scoala de Vara Neurodiab 2014. Evenimentul, organizat de Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, in perioada 18-19 iulie la Sinaia, s-a adresat cu precadere tinerilor medici din specialitatile: diabet zaharat, neurologie, chirurgie, ortopedie, endocrinologie si medicina interna.

Ajunsa in 2014 la cea de-a patra editie, manifestarea stiintifica urmareste cresterea nivelului de educatie medicala continua in randul tinerilor medici implicati in ingrijirea si tratamentul persoanelor care sufera de neuropatie diabetica si picior diabetic – unele dintre cele mai severe complicatii ale diabetului zaharat.

„Ceea ce am gasit aici a fost cu totul deosebit: o atmosfera tinereasca, o abordare extrem de atractiva a noutatilor din domeniu, prin workshopuri tematice si lucrari stiintifice foarte bine prezentate. Pe parcursul intregului eveniment, participantii au fost extrem de interesati de subiectele dezbatute, au participat activ la discutii si sunt sigur ca astfel au putut aprofunda foarte multa informatie”, a declarat dr. Edward Jude din Marea Britanie, fost presedinte al Grupului de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD.

La randul sau, dr. Frank Bowling, reputat specialist in podiatrie in Manchester, Marea Britanie, sustine ca a fost deosebit de incantat de numarul mare de participanti prezenti la workshop-urile tematice: „Informatia este mult mai usor asimilata si insusita cu ajutorul workshop-urilor. Asta am invatat-o de-a lungul celor peste 30 de ani de experienta in domeniul medical, in special in podiatrie si m-am bucurat sa vad ca acest principiu a stat la baza realizarii programului stiintific al Scolii de Vara Neurodiab 2014”.

Neuropatia diabetica si piciorul diabetic reprezinta complicatii grave ale diabetului zaharat, asa incat specialistii considera ca prevenirea, diagnosticarea precoce si tratamentul acestora trebuie sa fie realizate printr-un management cat mai eficient si printr-o colaborare interdisciplinara cat mai buna. Astfel, editia din acest an a Scolii de Vara Neurodiab a incercat sa intensifice schimbul de experienta intre tinerii medici si lectori, pentru a oferi medicilor aflati la inceput de drum cele mai noi informatii privind neuropatia diabetica si piciorul diabetic.

Printre cele mai importante teme abordate la Scoala de Vara Neurodiab 2014 s-au numarat: Neuropatia diabetica, Piciorul diabetic, Piciorul Charcot, Boala vasculara periferica, Debridarea, Examinarea piciorului, Piciorul neuroischemic, Ulceratii ale piciorului diabetic, Tratamentul piciorului infectat, Tratamentul topic al ulceratiilor piciorului diabetic, Biomecanica si incaltaminte speciala, POP casting.

Printre lectorii principali ai Scolii de Vara Neurodiab 2014 au fost: conf. dr. Ioan Andrei Veresiu (presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica), dr. Edward Jude (fost presedinte al Grupului de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului – EASD) sau dr. Frank Bowling (specialist podiatrie la Manchester Royal Infirmary).

Despre Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetica - Neurodiab are drept scop desfasurarea de activitati cu caracter medical, stiintific, de cercetare si pregatire profesionala in domeniul medical, pentru dezvoltarea si studiul neuropatiei diabetice in Romania si nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizeaza programe educationale pentru pacientii cu diabet zaharat in vederea prevenirii si informarii legate de neuropatiei diabetice, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR) si Asociatia Romana de Educatie in Diabet (ARED).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-200-de-medici-din-cinci-tari-au-participat-la-Scoala-de-Vara-Neurodiab_20073/

lauff lautf laurf