Imprimare

Compania Johnson Johnson retrage de pe piata un instrument folosit in laparoscopie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Concernul Johnson & Johnson a cerut clientilor sai din intreaga lume sa returneze un instrument chirurgical care se foloseste in histerectomie, intrucat poate propaga cancerul, informeaza Agerpres.

Compania farmaceutica a anuntat ca retrage de pe piata acest tip de instrumente a carui vanzare a fost deja sistata in aprilie, dupa un avertisment din partea Agentiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA.

Cu aceste instrumente se fragmenteaza acumulari de tesut uterin precum fibromul, si chiar uterul, cand acesta este afectat, pentru a putea fi mai usor extirpate apoi printr-o chirurgie minim invaziva. FDA a avertizat insa ca aceste tesuturi pot contine celule maligne si ca instrumentul poate contribui la raspandirea cancerului, mai ales cand este vorba de sarcom, si sa reduca probabilitatile de supravietuire ale pacientelor.

Potrivit ziarului The Wall Street Journal, vanzarea acestor instrumente reprezinta o mica parte a afacerilor derulate de Johnson&Johnson, concern care controleaza 72 % din piata dispozitivelor de acest gen.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Compania-Johnson-_-Johnson-retrage-de-pe-piata-un-instrument-folosit-in-laparoscopie_20096/

lauff lautf laurf