Imprimare

Un grup de voluntari olandezi ridica un dispensar medical rural la Bacau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 25 de voluntari olandezi si-au propus, sa ridice in doar trei saptamani cladirea unui dispensar medical destinat populatiei dintr-o comuna bacauana, valoarea lucrarilor ridicandu-se la peste 60.000 de euro, anunta Agerpres.

'Proiectul unui asemenea obiectiv social a fost lansat in primavara ca urmare a faptului ca in acea parte a judetului Bacau  ( comuna Colonesti) nu exista un dispensar medical, iar oamenii erau nevoiti sa mearga in alte localitati pentru a se ingriji de sanatate. Impreuna cu primaria am organizat venirea conationalilor mei, care sunt decisi sa nu iroseasca nici un moment favorabil de lucru, chiar in ciuda caniculei, pentru a finaliza repede dispensarul. Intre timp, ne-am ocupat impreuna cu primaria si o serie de sponsori de dotarea acestuia, conform reglementarilor legale in domeniu din Romania, cu mobilier si instrumentar medical', a declarat Adrianus Muit, presedintele Asociatiei 'Betania' din Bacau.

Cetatean de origine olandeza ce a indragit meleagurile bacauane, Adrianus Muit, rezident in Bacau de mai bine de 20 de ani, a fost 'motorul' si altor initiative menite a contribui la imbunatatirea asistentei medicale in cea mai saraca zona a judetului Bacau. Proiectul o sa fie finalizat in comuna Colonesti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-grup-de-voluntari-olandezi-ridica-un-dispensar-medical-rural-la-Bacau_20100/

lauff lautf laurf