Imprimare

Farmacistii avertizeaza ca trebuie respectate sfaturile privind luarea medicamentelor in functie de mese

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sfaturile medicului privind luarea anumitor medicamente in functie de mesele zilnice pot parea irelevante insa sunt foarte importante si trebuie tinut cont de ele, conform unor farmacisti germani, anunta Agerpres.

Medicamentele trebuie luate la intervale de timp regulate in relatie cu mesele pentru ca, in functie de tipul de medicament, alimentele pot accelera sau incetini absorbtia sa in organism. De asemenea, alimentele pot intari sau slabi efectul medicatiei, conform asociatiei farmacistilor din landul german Saxonia Inferioara.

Daca medicul ii recomanda pacientului sa ia un anumit medicament inainte de masa, acest lucru inseamna de obicei un interval de timp de 30 pana la 60 de minute inainte de a manca, conform farmacistilor.

Daca medicul recomanda luarea unui anumit medicament in timpul mesei, acest lucru inseamna de fapt ingerarea sa cu cateva minute inainte de masa, chiar in timpul mesei sau imediat dupa ea.

Iar daca medicul recomanda luarea unui medicament pe stomacul...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Farmacistii-avertizeaza-ca-trebuie-respectate-sfaturile-privind-luarea-medicamentelor-in-functie-de-mese_20105/

lauff lautf laurf