Imprimare

Somitati ale lumii medicale mondiale s-au reunit la Scoala de vara IRM organizata de UMF Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reputati profesori universitari si cercetatori din Statele Unite ale Americii, Germania, Belgia, Olanda si Romania s-au reunit la Iasi pentru a lua parte la scoala Internationala de Vara IRM 'New Frontiers in MR Imaging: MR Fingerprinting, PET/MRI, Advances in Brain and Spine Imaging', eveniment organizat de conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie 'Grigore T. Popa', anunta Agerpres.

Specialistii straini se intalnesc cu medicii radiologi, rezidenti si studentii romani pentru a le aduce la cunostinta rezultatele ultimelor cercetari in domeniul imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM) si a aplicatiilor acestei discipline in domeniul medical.

"Scoala de Vara de IRM din Romania este unica la nivel international. Aceasta manifestare ofera o oportunitate extraordinara pentru interactiunea cu cercetatorii si medicii din Romania", a declarat initiatorul manifestarii, Gheorghe Dumitru Mateescu, profesor la Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio si membru de onoare al Academiei Romane.

La randul sau, Ileana Hancu, de la General Electric Global Research Center, Schenectady, New York (USA), a apreciat ca scolile de vara de IRM din Romania sunt organizate profesionist la nivelul celor mai mari standarde internationale, remarcandu-se prin lectori extraordinari si participanti entuziasti.

"Pentru mine este o adevarata recompensa sa vad privirile curioase ale participantilor, sa le ascult si sa le raspund la intrebari si sa ajungem cu totii la concluzia ca prezentarea cuiva poate sa faca cu adevarat o diferenta in modul de practicare a medicinei moderne, a spus cercetatorul Ileana Hancu.

Pe de alta parte, prof.dr. Peter M. Jakob, de la Institutul de fizica din cadrul University of Wurzburg (Germania), considera ca scoala de vara de IRM de la Iasi inglobeaza o mare varietate de subiecte moderne in cercetarea IRM si in aceelasi timp ofera acesul la informatii privind aplicatiile actuale si viitoare ale acestora.

'Astfel, ele creeaza un impact important nu numai clinicienilor sau tehnicienilor, dar mai ales asupra celor ce reprezinta viitorul in IRM: studentii nostri. Speram ca formatul acestei scoli de vara va fi in continuare sustinut in Romania si in strainatate, deoarece nimic nu este mai important decat Educatia Excelenta', este de parere prof. dr. Peter M. Jakob.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Somitati-ale-lumii-medicale-mondiale-s-au-reunit-la-Scoala-de-vara-IRM-organizata-de-UMF-Iasi_20104/

lauff lautf laurf