Imprimare

Protest al angajatilor de la Sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean Botosani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Zeci de angajati de pe Sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani au intrerupt, miercuri dimineata, activitatea, in semn de protest fata de planul de masuri impus de conducerea unitatii medicale care prevede, printre altele, reducerea cu 25% a sporurilor variabile, porivit Agerpres.

Cadrele medicale si personalul auxiliar au organizat un protest spontan, cerand managerului spitalului sa renunte la diminuarea drepturilor salariale.

"Actiunea nu este organizata de sindicat. Este un protest spontan al salariatilor. Ni s-a pus la dispozitie un plan de masuri de redresare financiara a unitatii sanitare. Noi ne-am facut datoria ca organizatie sindicala si le-am adus la cunostinta membrilor de sindicat. Acum, se observa nemultumirea lor fata de intentia conducerii de a se umbla la salarii", a afirmat liderul Sindicatului Solidaritatea, Daniel Bulboaca.

Planul de masuri propus de conducere mai prevede plata salariatilor in functie de veniturile sectiei, insa salariatii sustin ca, prin contractele de munca incheiate, veniturile nu sunt stabilite in functie de indicatorii economici ai spitalului.

Managerul Viorel Iliuta sustine ca planul de masuri va fi impus abia dupa discutarea lui cu reprezentantii sindicatelor.

"E un protest care pleaca de la ideea drobului de sare. Spitalul are o situatie delicata si se preconizeaza un set de masuri. Setul de masuri este enuntat, dar deocamdata nu este luata niciuna din masuri. Cu siguranta masuri vor fi luate, ca sa rezolve o parte din deficitul spitalului", a declarat managerul Viorel Iliuta.

Sindicatul Solidaritatea anunta ca va organiza noi actiuni de protest.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Protest-al-angajatilor-de-la-Sectia-de-psihiatrie-a-Spitalului-Judetean-Botosani_20107/

lauff lautf laurf