Imprimare

Banicioiu a cerut DSP-urilor si Ambulantei sa lucreze la capacitate maxima in perioada caniculei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a solicitat marti directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima in aceasta perioada cu temperaturi extreme si fluctuante, anunta Agerpres.

Totodata, Banicioiu a cerut personalului din aceste structuri sa ia masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile fluctuante.

"Astfel, serviciile de ambulanta vor trece la alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere. Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Au fost atentionate si unitatile de primiri urgente pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice acestei perioade", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11,00 si 18,00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

Mai mult, in zonele afectate de inundatii este important ca populatia sa respecte masurile pentru prevenirea imbolnavirilor, astfel incat sa consume apa imbuteliata, si nu direct din fantana, sa pastreze igiena corporala, dar si pe cea a alimentelor, sa nu atinga animalele moarte si sa anunte autoritatile pentru manipularea acestora. La primele semne de boala sa se prezinte la medic sau cea mai apropiata unitate sanitara, mai recomanda reprezentantii ministerului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu-a-cerut-DSP-urilor-si-Ambulantei-sa-lucreze-la-capacitate-maxima-in-perioada-caniculei_20103/

lauff lautf laurf