Imprimare

Un tratament experimental impotriva Ebola va fi folosit pentru personalul medical infectat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doze de tratament experimental impotriva febrei Ebola vor fi trimise din SUA in Liberia pentru a fi folosite la tratarea personalului medical infectat cu virusul care a facut deja peste o mie de victime la nivel mondial, conform Agerpres.

Transportul a fost autorizat de presedintele SUA, Barack Obama, si de Agentia pentru Alimente si Medicamente (FDA), ca raspuns la o cerere adresata vineri de presedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf.

Deocamdata nu exista niciun tratament sau vaccin impotriva febrei hemoragice produse de virusul Ebola. In ultimele zile, cateva tari si-au exprimat dorinta de a putea folosi antidotul numit 'ZMapp', conceput intr-un laborator din Statele Unite si netestat inca pe om. El a fost utilizat pentru doi americani infectati in Liberia, repatriati si plasati in carantina.

Potrivit unui bilant al OMS, virusul Ebola facuse pana luni seara 1013 victime, iar din 9 august s-au semnalat 52 de decese (29 in Liberia, 17 in Sierra Leone si sase in Guineea). OMS a inregistrat in total 1848 de persoane infectate cu virusul Ebola.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-tratament-experimental-impotriva-Ebola-va-fi-folosit-pentru-personalul-medical-infectat_20119/

lauff lautf laurf