Imprimare

Peste 25 milioane de euro vor fi investite in angiografe pentru spitalele romanesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat Ministerul Sanatatii ca, incepand din 12 august 2014, se afla in consultare publica documentele necesare pentru initierea unei competitii in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), prin care se vor acorda fonduri in valoare de 25 milioane de euro pentru achizitionarea unor angiografe pentru spitalele romanesti.

Obiectivul este acela de achizitionarea paraturii de cercetari in domeniul/ domeniile de interes national identificate pentru aceasta competitie, cu scopul diagnosticarii unor leziuni cu potential evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne, se arata intr-un comunicat al MS.

„Multumesc domnului ministru Teodorovici (n.r. ministrul Fondurilor Europene) pentru ca, inca de la inceput ne-a sprijinit in demersul nostru de a identifica fonduri pentru dezvoltarea cercetarii si a infrastructurii sistemului medical. Vrem ca pacientii din Romania sa beneficieze de acces la cele mai noi tehnologii in domeniul medical. Beneficiari vor fi in primul rand pacientii, iar rezultatul proiectului va fi acela ca vom reusi sa salvam vieti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Categoriile de solicitanti elibigibli sunt institutiile publice sau de drept public de interes national cu activitate de cercetare in domeniul sanatatii. Solicitantii trebuie sa respecte definitia organizatiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare si inovare (C198/2014).

Competitia va fi lansata la sfarsitul lunii august 2014 de catre Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul POS CCE. Documentele lansate in consultare publica sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene pot fi accesate aici. Propunerile si sugestiile sunt asteptate pana la data de 27 august, la adresa de e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .‎

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-25-milioane-de-euro-vor-fi-investite-in-angiografe-pentru-spitalele-romanesti_20124/

lauff lautf laurf