Imprimare

Starea de sanatate a ploiesteanului cu malarie, internat la Spitalul Victor Babes , este mai buna

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Starea pacientului cu malarie internat la Spitalul "Victor Babes" este mai buna decat a fost miercuri, iar pacientul ramane la terapie intensiva sub supraveghere, a declarat medicul Corneliu Popescu, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, respiratia a inregistrat imbunatatiri. Totodata, pacientul este constient, cooperant si este bine din punct de vedere renal.

"Speram ca evolutia sa fie buna, sa mearga spre bine. Pacientii cu malarie au la un moment dat un punct in care devin imprevizibili ca evolutie", a afirmat doctorul.

Pacientul adus duminica de la Ploiesti la Institutul National "Matei Bals" a fost diagnosticat cu malarie, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, managerul institutiei, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit acestuia, pacientul a fost transferat la Spitalul "Victor Babes", la Sectia Boli tropicale. Prof. Streinu-Cercel a tinut sa precizeze ca malaria nu se transmite interuman, ci are nevoie de un vector- tantarul anofel. "Nu este niciun fel de risc pentru cei din jur. Anual in Romania se inregistreaza 10-15 cazuri de malarie de import. Nu avem malarie cu transmitere pe teritoriul Romaniei", a declarat managerul Institutului "Matei Bals".

El a mentionat ca nu exista vaccin impotriva malariei, insa exista medicatie care trebuie luata profilactic. "Medicatia reprezinta o tableta pe saptamana. Starea de vigilenta ramane. Avem toate circuitele puse la punct", a mai declarat managerul de la Matei Bals.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Starea-de-sanatate-a-ploiesteanului-cu-malarie_-internat-la-Spitalul-_Victor-Babes_-este-mai-buna_20127/

lauff lautf laurf