Imprimare

Ambulantele lucreaza la capacitate maxima, din cauza caniculei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) a inregistrat, in medie 800 de solicitari pe zi, mare parte dintre acestea fiind cauzate de canicula.

Pe fondul codurilor de caldura din intreaga tara, intre 12-14 august, ministrul Sanatatii, Nicolae Bancioiu, a solicitat directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima in aceasta perioada cu temperaturi extreme si fluctuante, pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate.

Luni, 11 august, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov inregistra 844 de solicitari intre orele 08:00 si 20:30, conform Agerpres. Marti, 12 august, solicitarile au crescut cu 1-2% fata de ziua precedenta.

„Daca ne raportam la ziua de duminica (n.r. 10 august), este o crestere a numarului de solicitari, dar nu exagerata. Fata de ziua de luni este o crestere cu 2% (n.r. pentru ziua de marti, 12 august)”, a spus managerul SABIF, Alice Grasu.

Miercuri, 13 august, au fost inregistrate 838 de solicitari in intervalul 08:00 – 20:35, dintre care 469 reprezentand urgente de cod galben si rosu, a mai spus managerul institutiei.

MS cere DSP-urilor sa lucreze intens

Intr-un comunicat al MS, DSP-urile trebuie sa verifice conditiile de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare, asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, dar si asigurarea rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare.

Cod galben de canicula in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri dimineata, o avertizare de Cod Galben de canucula, valabila la niveul intregii tari in urmatoarele doua zile.

In aceasta perioada, populatia trebuie sa urmeze sfaturile medicilor: sa evite expunerea prelungita la soare intre orele 11:00 si 18:00, sa consume cat mai multe fructe si legume proaspete, dar si 1,5 – 2 litri de lichide pe zi. Este de evitat consumul de alcool, care favorizeaza deshidratarea, dar si bauturile ce contin cofeina sau zahar.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ambulantele-lucreaza-la-capacitate-maxima_-din-cauza-caniculei_20126/

lauff lautf laurf