Imprimare

MS aloca aproape 90 de milioane de lei pentru Programul HIV/SIDA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a alocat 86.156.000 lei pentru derularea Programului National de prevenire, supraveghere si control a infectiei HIV/SIDA, in urma ultimei rectificari bugetare, din totalul fondurilor repartizate domeniului sanitar.

Din aceasta suma, 19 milioane de lei au fost deja transferate catre unitatile sanitare descentralizate, se arata intr-un comunicat al MS.

"Celelalte fonduri destinate tratamentului pacientilor in unitatile sanitare aflate in subordinea MS urmeaza a fi repartizate in aceasta saptamana dupa aprobarile primite din partea Ministerului de Finante", conform comunicatului.

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) sustine ca de mai mult de o saptamana cei peste 2.000 de pacienti care isi primeau tratamentul la INBI Matei Bals nu mai beneficiaza de medicamentele necesare.

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) solicita totodata Guvernului intr-un comunicat de presa mutarea "imediata" a Programului HIV de la Ministerul Sanatatii la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, avand in vedere faptul ca pana in 2013 lucrurile "au mers mult mai bine cand erau gestionate de Casa".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS-aloca-aproape-90-de-milioane-de-lei-pentru-Programul-HIV_SIDA_20144/

lauff lautf laurf