Imprimare

Virusul Ebola a fost confirmat in provincia Ecuator, din Congo

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Virusul Ebola este prezent in provincia Ecuator (nord-vest), din Republica Democrata Congo (RDC), a confirmat ministrul congolez al sanatatii, Felix Kabange Numbi, conform Agerpres.

“Rezultatele au iesit pozitive. Virusul Ebola este confirmat in RDC”, a declarat Kabange, cu referire la esantioanele prelevate de la persoane afectate de o febra hemoragica ce a provocat, incepand din 11 august, 13 decese in Ecuator.

“In urma analizarii a opt esantioane prelevate pe teren, Institutul National pentru Cercetare Biomedicala (INRB) confirma ca doua esantioane sunt pozitive la virusul Ebola”, a precizat Felix Kabange Numbi, intr-un mesaj difuzat de televiziunea publica din Congo, subliniind ca teste mai avansate sunt in curs.

Declarand “a saptea epidemie de Ebola in RDC”, dupa descoperirea virusului in aceasta tara (pe atunci Zair), in 1976, Dr. Kabange a afirmat, totodata, ca aceasta "nu are nicio legatura cu cea din Africa de Vest".

“Experienta dobandita in timpul celorlalte sase epidemii precedente va fi pusa in aplicare pentru a combate aceasta boala”, a mai spus ministrul, asigurand ca epidemia se inregistreaza doar in sectorul Jera, la peste 1.200 de km nord-est de Kinshasa.

Un prim expert al OMS a fost afectat de Ebola

Un expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii care activa in Sierra Leone impotriva epidemiei de Ebola a contractat virusul aflat la originea febrei hemoragice, informeaza un comunicat al organizatiei. Acesta este primul membru al echipelor OMS pe teren care se infecteaza de Ebola.

Este vorba despre un expert in epidemiologie a carui cetatenie nu a fost comunicata. Acesta primeste tratament si urmeaza sa fie transferat la alt centru de ingrijiri.

De la declansarea epidemiei de Ebola, OMS a desfasurat aproximativ 400 de persoane in regiunile afectate ale Africii de Vest — Guineea, Liberia, Nigeria si Sierra Leone. In ultimele sase luni, peste 225 de persoane care lucreaza in sectorul sanatatii au contractat virusul Ebola si aproape 130 si-au pierdut viata din aceasta cauza.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Virusul-Ebola-a-fost-confirmat-in-provincia-Ecuator_-din-Congo_20160/

lauff lautf laurf