Imprimare

MS: Bugetul Programului de HIV/SIDA, suplimentat cu aproape 90 de milioane de lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a suplimentat bugetul Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control HIV/SIDA cu peste 87 milioane de lei, intreg bugetul programului ajungand la suma de 214 144 000 lei pentru anul acesta.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii a verificat, intr-o videoconferinta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica si coordonatorii de program, modul de derulare al programului. La videoconferinta au participat si reprezentantii pacientilor, se arata intr-un comunicat al MS.

“Printr-un efort financiar am reusit ca la rectificarea bugetara sa asiguram fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fara sincope, pentru aceasta perioada. Fondurile ajung pana in luna decembrie, in functie de situatia fiecarui judet. Pregatim o noua suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la urmatoarea rectificare bugetara din toamna, astfel incat sa asiguram tratamentul bolnavilor fara discontinuitati”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Dupa eveniment, ministrul Sanatatii a informat reprezentantii pacientilor ca, incepand de anul viitor, Ministerul Sanatatii intentioneaza se organizeze licitatii nationale centralizate pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare pentru o serie de programe nationale, printre care si Programul National HIV/SIDA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-Bugetul-Programului-de-HIV_SIDA_-suplimentat-cu-aproape-90-de-milioane-de-lei_20162/

lauff lautf laurf