Imprimare

Bugetul MS, suplimentat cu 55 milioane lei pentru reabilitarea unor maternitati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul a adoptat in sedinta de joi (n.r. 28 august) o ordonanta de urgenta (OUG) prin care a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii (MS) pe anul 2014 cu 55 de milioane de lei, suma fiind necesara pentru gestionarea unor situatii limita din domeniul sanatatii, in principal lucrari de reabilitare la maternitati, conform Agerpres.

OUG aprobata de Executiv are in vedere, de asemenea, eliminarea unor disfunctionalitati in procedurile de achizitii si vine sa clarifice sensurile unor expresii din cuprinsul Ordonantei de Guvern nr. 9/2014.

Premierul Victor Ponta i-a solicitat joi ministrului Sanatatii sa prezinte pana saptamana viitoare o situatie privind toate maternitatile din tara aflate in diverse stadii de constructie sau modernizare in vederea finantarii lucrarilor la aceste investitii si a precizat ca in cadrul sedintei de executiv va fi adoptata o OUG privind sprijinul lucrarilor de infrastructura in Sanatate.

"Avem, de asemenea, o ordonanta de urgenta prin care putem sprijini din Fondul de rezerva lucrarile de infrastructura in Sanatate. Domnul ministru Banicioiu, azi (n.r. joi, 28 august) primiti banii pentru maternitatea de la Sfantul Pantelimon, dar vreau sa va rog sa prezentati pana saptamana viitoare o situatie cu toate maternitatile pe care le mai avem in lucru.Vreau sa le finantam pe toate, ca ne da voie legea acuma sa sprijinim acest lucru. Nu ne lasa legea. Acum putem prin lege sa finantam finalizarea lucrarilor pentru toate maternitatile incepute, cand a fost, in 2007-2008", a declarat premierul in sedinta de guvern.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bugetul-MS_-suplimentat-cu-55-milioane-lei-pentru-reabilitarea-unor-maternitati_20175/

lauff lautf laurf